Ειδήσεις, νέα για Λάρισα


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Αποζημιώσεις για την απώλεια παραγωγής αμυγδάλου έβγαλε η σύσκεψη στην Αθήνα

Υπό το Βασίλη Κόκκαλη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις για την απώλεια παραγωγής αμυγδάλου  έβγαλε η σύσκεψη στην Αθήνα
23.04.2019 | 18:53
cosmos

Τροποποίηση της Απόφασης με την οποία εντάσσονται οι ζημιές και η απώλεια παραγωγής του 2017 της καλλιέργειας αμυγδάλου της Λάρισας σε Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων, επίκειται σύμφωνα με τον υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος συναντήθηκε με τους παραγωγούς καλλιέργειας αμυγδάλου από τη Μαγνησία και τη Λάρισα.

Τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς με τα σχετικά δικαιολογητικά, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης και επισήμανε ότι ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωση της απώλειας παραγωγής τους και πως το Υπουργείο έμπρακτα στηρίζει τους παραγωγούς.

Κατά τη συζήτηση προέκυψαν νέα στοιχεία που στοιχειοθετούν το φαινόμενο του παγετού από τις 28/3/2019 έως 31/3 /2019, αίτιο που αποζημιώνεται άμεσα από τον ΕΛΓΑ.

Τα στοιχεία αυτά προσκομίστηκαν στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο οποίος υποσχέθηκε πως θα εισηγηθεί την εξέτασή τους από τον ΕΛΓΑ και θα ενημερώσει σχετικά τους παραγωγούς. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Υφυπουργός τόνισε πως το Υπουργείο είναι δίπλα στους παραγωγούς και με κάθε τρόπο πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και στη συνέχεια να προκύψει το σχέδιο δράσης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δ. Καρακώστας ενημέρωσε πως εχθές και σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στις περιοχές καλλιέργειας αμυγδάλου στη Θεσσαλία μαζί με επιστημονικό προσωπικό για την περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου τόσο της μειωμένης καρπόδεσης- ακαρπίας όσο και της καρπόπτωσης.

Η σύσκεψη στην Αθήνα

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Φάνη Κουρεμπέ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα, του Δημάρχου Τεμπών, κ. Κώστα Κολλάτου, αμυγδαλοπαραγωγών και τοπικών φορέων των Δήμων Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών και Φερών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα των παραγωγών αμυγδάλου των εν λόγω περιοχών, που προέκυψαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και τις πλημμύρες, καθώς και στη ζημιά που υπέστησαν άλλα καρποφόρα δέντρα στον Δήμο Αγιάς. Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος επισημαίνουν ότι όλες οι θέσεις και τα αιτήματα εξετάστηκαν εκτενώς και στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος σε αναζήτηση των βέλτιστων δυνατών λύσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

 Αποζημιώσεις για την απώλεια παραγωγής αμυγδάλου  έβγαλε η σύσκεψη στην Αθήνα

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Electronet Β.Κ. Καζάνα
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^