Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Αυτοψία στη σήραγγα του Αχελώου

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Αυτοψία στη σήραγγα του Αχελώου
22.04.2019 | 17:24

Στο εσωτερικό της σήραγγας του Αχελώου σκοπεύει να εισέλθει κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών μετά τη μεγάλη κατάπτωση μπαζών που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβρη, με στόχο την καταγραφή της συνολικής κατάστασης από τα ημιτελή έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα», το τεχνικό κλιμάκιο που ανέλαβε τη διαδικασία από το υπουργείο, προχώρησε ήδη σε έναν πρώτο έλεγχο. Τον επόμενο μήνα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτοψίας (αφού πιθανώς προηγηθεί απάντληση υδάτων) με στόχο να διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα της επικρατούσας κατάστασης .
Ακολούθως το τεχνικό κλιμάκιο θα αναλάβει τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης με βάση την οποία στη συνέχεια θα δημοπρατήσει τις εργασίες που θα κριθούν αναγκαίες. Στόχος του υπουργείου είναι να θωρακιστεί η σήραγγα, καθώς και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής από τους κινδύνους των ημιτελών έργων. Από το υπουργείο άλλωστε υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, για το σκοπό αυτό.

Να θυμίσουμε, ότι τον περασμένο Οκτώβρη είχε σημειωθεί κατάπτωση μπαζών στη σήραγγα εκτροπής του Αχελώου, τα οποία είχαν εγκλωβίσει μεγάλη ποσότητα υδάτων εντός της γαλαρίας.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^