Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Νέα εποχή για το Αθήνα- Λάρισα -Θεσσαλονίκη

Διπλή και ηλεκτρική η γραμμή του ΟΣΕ

Νέα εποχή για το Αθήνα- Λάρισα -Θεσσαλονίκη
15.04.2019 | 09:13
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
Victoria Cinemas
Πάρκο των Ευχών
ICBS

Σε νέα εποχή εισέρχεται ο σιδηρόδροµος στη χώρα µας, µε την ολοκλήρωση της ηλεκτροκινούµενης τηλεδιοικούµενης γραµµής από την Αθήνα µέχρι τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη σχετική επιστολή του ΟΣΕ στη Ρυθµιστική Αρχή Σιδηροδρόµων, λίγες ηµέρες προτού αρχίσουν οι επετειακές εκδηλώσεις του οργανισµού για τα 150 χρόνια λειτουργίας του ελληνικού σιδηροδρόµου. Από το ΜαΊο η διαδρομή από Αθήνα προς Λάρισα αναμένεται να συντομεύσει σε κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες, ενώ το Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπερνά τις 4 ώρες.

«Σε 20 µέρες µετά την ενηµέρωση του κοινού µπορεί να λειτουργήσει η διπλή ηλεκτροδοτούµενη γραµµή Αθήνας - Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνεται η γραµµή από τη Θεσσαλονίκη µέχρι την Ειδοµένη». Αυτό επεσήµανε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης που πραγµατοποιήθηκε την περασµένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.


Εργα αναβάθµισης

Στα ορόσηµα της περιόδου για τον ελληνικό σιδηρόδροµο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, τονίζοντας την κατασκευή και την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Θριασίου Σιδηροδροµικού Κέντρου και Σταθµού ∆ιαλογής, του µεγαλύτερου και πιο σύγχρονου Κέντρου στη Νότια Ευρώπη, τις συνδέσεις µε τα κοµβικά λιµάνια και τις βιοµηχανικές ζώνες της χώρας, την αναβάθµιση των υφιστάµενων διασυνοριακών γραµµών και την επιτελική χάραξη νέων διαλειτουργικών διαδρόµων, σε συνεργασία µε τις γειτονικές χώρες – έργα «που µπορούν να ξαναδώσουν στο ελληνικό τρένο το µερίδιο στα εµπορεύµατα που απώλεσε αµαχητί τουλάχιστον µισό αιώνα πριν» σηµείωσε.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε µε την προβολή ταινίας-ντοκιµαντέρ «Ελληνικοί Σιδηρόδροµοι – οι άνθρωποι των τρένων», ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε η συλλεκτική σειρά επετειακού γραµµατοσήµου µε θέµα τα 150 Χρόνια Ελληνικών Σιδηροδρόµων.

Ωστόσο, από τις πιο συγκινητικές στιγµές ήταν αυτή της απονοµής των βραβείων σε ανθρώπους που αγάπησαν και τίµησαν τον σιδηρόδροµο. Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, ο ΟΣΕ θα προχωρήσει στη θεµελίωση και στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ελληνικών σιδηροδρόµων στη Ροτόντα του Πειραιά, ενώ από τις 1 έως τις 10 Μαΐου θα φιλοξενηθεί στο σταθµό Μετρό Συντάγµατος το 10ήµερο ανάδειξης της ιστορικής διαδροµής και της φωτεινής προοπτικής των Ελληνικών Σιδηροδρόµων.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Κισσός Πηλίου
Αστικό Βόλου
Δήμος Τεμπών - go Tempi
thesnea.gr
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Μικρές Αγγελίες
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^