Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Η Π. Κ.Σ.καταγγέλει τη ΔΑΠ για επιχείρηση εκυφυλισμού των φοιτητικών εκλογών στο ΤΕΙ

Βλέπει άνοδο και πρωτιά στη ΣΤΕΦ

Η Π. Κ.Σ.καταγγέλει τη ΔΑΠ για επιχείρηση εκυφυλισμού των φοιτητικών εκλογών στο ΤΕΙ
14.04.2019 | 20:52
Fashion City Outlet
Το Deree έρχεται στον Βόλο - Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου‎ ‎
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Καταγγελία της Πανσπουδασικής Κ.Σ. για την επιχείρηση εκφυλισμού και διάλυση των φοιτητικών εκλογών από την ΔΑΠ

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Λάρισας με θετικό αποτέλεσμα για την Πανσπουδαστική Κ.Σ. με άνοδο των ψηφισάντων σε όλες τις σχολές και με την πρωτιά στο Σύλλογο της ΣΤΕΦ. Το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνει την προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα από τους υποψηφίους και εκλεγμένους με την ΠΚΣ για την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων.

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. καταγγέλλει την προσπάθεια της ΔΑΠ να διαλύσει τις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Λάρισας, προσπαθώντας να ελέγξει με νοθείες τους συσχετισμούς στους συλλόγους.

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις, εκατοντάδες σπουδαστές γύρισαν την πλάτη στη ΔΑΠ και οργάνωσαν τον αγώνα τους μέσα από μαζικές - συλλογικές διαδικασίες για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Μάλιστα στη σχολή της ΣΕΥΠ έγιναν εκλογές στις 29 Νοεμβρίου 2018, αφού η ΓΣ του συλλόγου καθαίρεσε το έως τότε ΔΣ όπου πλειοψηφούσε η Δ.Α.Π, προκήρυξε νέες εκλογές για εκλογή νέου ΔΣ. Στη ΓΣ πήραν μέρος 148 σπουδαστές. Στις εκλογές του Νοέμβρη του 2018 τα αποτελέσματα ήταν να ψηφίσουν 129 σπουδαστές (έναντι 78 στις προηγούμενες)  με 124 έγκυρα, 4 άκυρα και 1 λευκό.

Η ΔΑΠ φοβούμενη πως αυτό θα εκφραστεί καταδικάζοντας την οι φοιτητές και στις κάλπες των υπόλοιπων σχολών επιχείρησε με άθλιες μεθοδεύσεις να διαλύσει τις διαδικασίες. Βέβαια, επέλεξαν κακό σκηνοθέτη και η παράσταση κατέληξε σε φιάσκο!

  • Αρχικά, αρκετές μέρες πριν τις εκλογές έπαιζαν κρυφτό με το χώρο διεξαγωγής των εκλογών. Αρνούνταν την συνεδρίαση των ΔΣ και την απόφαση της Γ.Σ., που αποφάσισε ότι : οι εκλογές θα γίνουν στο χώρο του ΤΕΙ. Μέχρι και την προηγούμενη μέρα διέδιδαν φήμες πως οι εκλογές θα γίνουν εκτός ΤΕΙ.
  • Το πρωί τελικά η ΔΑΠ εμφανίστηκε και ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Στο σύλλογο της ΣΤΕΦ αξιοποίησαν κάθε αστείο πρόσχημα για να αποφύγουν οι εκλογές να διεξαχθούν κανονικά, όπου και τελικά αποχώρισαν από τη διαδικασία. Αργότερα έφεραν καινούργια κάλπη, την οποία έστησαν σε άλλο χώρο του ΤΕΙ, όπου η νοθεία εκεί έφτασε στο απροχώρητο. Υπήρχαν, μάλιστα καταγγελίες από σπουδαστές πως ψήφισαν άτομα με άλλα πάσο δυο και τρείς φορές.
  • Στη ΣΕΥΠ η ΔΑΠ επιχείρησε μόνη της να ακυρώσει την απόφαση των φοιτητών. άνοιξαν κάλπη το απόγευμα στις 17:00 και την έκλεισαν μια ώρα αργότερα. Το αποτέλεσμα που παρουσιάζουν είναι πως ψήφισαν 250 σπουδαστές(?!) - ούτε στη Black Friday τέτοιες ουρές, (έχοντας τυπώσει βέβαια μόνο 100 ψηφοδέλτια).
  • Αντίστοιχα στην άκυρη κάλπη που έστησαν στη ΣΤΕΦ (κάλπη της ΟΝΝΕΔ), η εφορευτική επιτροπή ήταν από απόφοιτους εδώ και χρόνια από το ΤΕΙ, επίσης όποιος πήγαινε να ψηφίσει είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει μόνο ΔΑΠ γιατί δεν υπήρχε ούτε λευκό. Προκαλούμε τη ΔΑΠ να παρουσιάσει το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής και τη λίστα των ψηφισάντων.

 

Όταν οι φοιτητές απαίτησαν να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου που είχαν στήσει οι ΔΑΠίτες, επιτέθηκαν στους ίδιους και σε φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο χώρο.  Η ΔΑΠ πήρε την πρώτη απάντηση από τους φοιτητές της ΣΤΕΦ που εκλέξανε αγωνιστές στο ΔΣ τους μετά από πολλά χρόνια εκφυλισμού τους συλλόγου. Στη συνέχεια μπορούμε να απαντήσουμε καλύτερα στους σχεδιασμούς της ΔΑΠ που προσπαθεί να διαλύσει τους συλλόγους, δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας τους συλλόγους μας, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα μας, κόντρα στο πανεπιστήμιο – επιχείρηση που προωθεί.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Thema - Scavolini
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Κισσός Πηλίου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^