Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κέλλας: οι παραγωγοί βερίκοκου και αμυγδάλου εκπέμπουν SOS λόγω μειωμένη σοδειάς

Στους δημους Τεμπών και Τυρνάβου - Ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ

Κέλλας: οι παραγωγοί βερίκοκου και αμυγδάλου εκπέμπουν SOS λόγω μειωμένη σοδειάς
13.04.2019 | 18:51
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
Victoria Cinemas
Πάρκο των Ευχών
ICBS

ΚΕΛΛΑΣ: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ S.O.S
Τον έντονο προβληματισμό, που επικρατεί στις τάξεις των αμυγδαλοπαραγωγών και βερικοπαραγωγών του Ν. Λάρισας, κυρίως των περιοχών των Δήμων Τεμπών και Τυρνάβου, λόγω της χαμηλής παραγωγής, μεταφέρει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, επανέρχεται στο αίτημα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη θεσμοθέτησης και δημιουργίας ειδικού φορέα, που θα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την επιστημονική τεκμηρίωση των εκτιμήσεων και θα συνδράμει στην άμεση βελτίωση και διαρκή επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισης του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων αγροτών.
Τονίζει ακόμη την αναγκαιότητα αξιοποίησης των μηχανισμών, που προσφέρει η ΕΕ για τάχιστη αποζημίωση των καταστροφών από τα φαινομένα της κλιματικής αλλαγής από εθνικούς πόρους χωρίς τις χρονοβόρες αποζημιώσεις μέσω ΠΣΑ – ΚΟΕ.
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:
«Η ελάχιστη ανθοφορία σε συνδυασμό με την χαμηλή καρπόδεση και την καρπόπτωση έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις των αμυγδαλοπαραγωγών και των βερικοπαραγωγών του Ν. Λάρισας, ιδιαίτερα στις περιοχές των Δήμων Τεμπών και Τυρνάβου.
Την ίδια στιγμή, παραμένει διαρκώς επίκαιρο το αίτημα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, καθώς οι περισσότερες ζημιές, όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές, είτε βρίσκονται εκτός ασφαλιστικού πλαισίου, είτα αποκλείονται λόγω ερμηνείας.
Το ίδιο αναγκαία είναι και η θεσμοθέτηση και δημιουργία ειδικού φορέα, που αφενός θα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την επιστημονική τεκμηρίωση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ και αφετέρου θα συνδράμει στην άμεση βελτίωση και διαρκή επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισης του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών.
Ακόμη, όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν με ερώτησή μας, παραμένουν αναξιοποίητοι οι μηχανισμοί, που προσφέρει η ΕΕ για τάχιστη αποζημίωση των καταστροφών από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής από εθνικούς πόρους, χωρίς τις χρονοβόρες αποζημιώσεις μέσω ΠΣΑ – ΚΟΕ.
Κατόπιν τούτων ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:
1. Προτίθεστε να αξιοποιήσετε τους μηχανισμούς της ΕΕ για τάχιστη αποζημίωση καταστροφών από ζημιογόνα αίτια, που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, για την κάλυψη του απολεσθέντος εισοδήματος των αγροτών;
2. Είναι στις προθέσεις σας η άμεση βελτίωση και επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ανταποκρίνεται απόλυτα στις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων αγροτών και αν ναι ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;».

 Κέλλας: οι παραγωγοί βερίκοκου και αμυγδάλου εκπέμπουν SOS λόγω μειωμένη σοδειάς

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Κισσός Πηλίου
Αστικό Βόλου
Δήμος Τεμπών - go Tempi
thesnea.gr
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Μικρές Αγγελίες
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^