Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Βαμβάκι: 5 ευρώ το στρέμμα λιγότερα πληρώθηκε φέτος η συνδεδεμένη

Πληρώθηκαν και εκκρεμότητες από δασικούς χάρτες

Βαμβάκι: 5 ευρώ το στρέμμα λιγότερα πληρώθηκε φέτος η συνδεδεμένη
29.03.2019 | 11:50
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Μειωμένα κατά 5 περίπου ευρώ το στρέμμα ήταν τα χρήματα που έλαβαν φέτος οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας για τη συνδεδεμένη, όπως πρόεκυψε από τη χθεσινή πληρωμή-πίστωση στοο λογαριασμό τους. Και αυτό γιατί ως χώρα υπερβήκαμε το εθνικό πλαφόν των 2,5 εκατομμυρίων στρεμματων στη βαμβακοκαλλιέργεια.

Ειδικότερα το ποσό της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, είναι ύψους 176.162.272,38 ευρώ, σε 44.429 δικαιούχους παραγωγούς και αναλογεί σε 68 ευρώ το στρέμμα, έναντι 73 ευρώ πέρυσι. η εκτίμηση μάλιστα είναι ότι και φέτος θα υπερβούμε κατά 10 με 15% την περσινή καλλιέργεια, άρα του χρόνου τέτοια εποχή οι παραγωγοί θα πρέπει να αναμένουν συνδεδεμένη κοντά στα 65 με 66 ευρώ το στρέμμα...

 Επίσης χθες πληρώθηκαν αρκετές εκκρεμόητες σε παραγωγούς της Λάρισας και της Μαγνησίας, από ποινές λόγω δασικών χαρτών. ιδιαίτερα αυτά τα αγροτεμάχια που αφορούσαν αναδασμούς ή εξαγορές, Οι παραγωγοί αυτοί είδαν στους λογαριασμούς τους υπόλοιπα από βασική (ενιαία ενίσχυση) και πρασίνισμα, αλλά και βιολογικά και νιτρορύπνση...

 Υπήρξαν βέβαια και πονές στη συνδεδεμένη σε όσους παραγωγοπύς δεν έπιασαν το στρεμματικό πλαφόν παράδοσης βαμβακιού σε εκκοκκιστήρια και δεν είχαν αναγγείλει ζημιές στον ΕΛΓΑ.

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Σταύρου Αραχωβίτη, για την ειδική ενίσχυση βάμβακος
«Καταβλήθηκαν 176 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 44.429 δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών για την ειδική
ενίσχυση βάμβακος»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, δήλωσε ότι «τα 176 εκατ. ευρώ ειδικής ενίσχυσης βάμβακος που δόθηκαν συνδέονται με την παραγωγή προκειμένου οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας μας να συνεχίζουν να παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό βαμβάκι». Επιπλέον, για τους 1.774 βαμβακοπαραγωγούς που δεν πληρώθηκαν χτες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ζήτησα σήμερα την άμεση συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων οργανισμών, δηλαδή του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ώστε να επιλυθούν τυχόν τεχνικές λεπτομέρειες και να συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή, που οριοθετείται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^