Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Τηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μανιτάρια

Food

Τηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μανιτάρια
25.03.2019 | 17:23
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

 

Μερίδες: 4
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

λουκάνικα χωριάτικα : 2-3 μεσαίου μεγέθους
πατάτες: 400 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
μανιτάρια: 300 γρ., μικρά
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
κρασί λευκό: 200 ml
ρίγανη: λίγη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τους κύβους πατάτας σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τους στραγγίζετε. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες ή κομματάκια. Ζεσταίνετε σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.

Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 3΄.Προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύετε για 1΄-2΄. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη. Μαγειρεύετε για 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το λουκάνικα και τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε για 4’-5’ όλα μαζί.

Συμβουλή

Αν θέλετε, ανακατέψτε χυμό λεμονιού με λίγη μουστάρδα και περιχύστε το φαγητό.
Λίγα λόγια για τη συνταγή

Πηγή .icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Όλυμπος - Τσάι
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Master Block -  Όμιλος Ηρακλής
Fracasso Hellas

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^