Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Electronet Β.Κ. Καζάνα

Πέντε συνταγές για το κουρκούτι του μπακαλιάρου - Tips για το τηγάνισμα

Tips

Πέντε συνταγές για το κουρκούτι του μπακαλιάρου - Tips για το τηγάνισμα
24.03.2019 | 16:22
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ
thesnea.gr

Tips για τηγανητό μπακαλιάρο. 1. Ο μπακαλιάρος που προορίζεται για τηγάνι πρέπει να είναι σχετικά χονδρός και όχι λεπτός. 2. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ γύρω του. 3. Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζονται πολλά μπακαλιαράκια μαζί και το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν γρήγορα (όχι να «βράζουν» μέσα στο λάδι).
Οδηγίες για σωστό ξαλμύρισμα θα βρείτε πατώντας εδώ.

Πέντε συνταγές για κουρκούτι μπακαλιάρου

1. Κουρκούτι μπίρας

Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπίρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

2. Κουρκούτι ούζου

Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3-4 κουταλιές της σούπας ούζο

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα.

3. Κουρκούτι με γάλα και αυγό

Υλικά
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
150ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρις ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα

4. Κουρκούτι με κορν φλάουρ του Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά
150 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. αλεύρι
620 ml μπύρα

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

5. Κουρκούτι με μαγιά του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά
500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
4 φακελάκια μαγιά ξερή
αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτετε στο μπολ της μπίρας. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μείγμα για 1-2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Μικρές Αγγελίες

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Θανάσης Μούσιος - Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλελέρ
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Νίκος Γάτσας - Ολύμπου Πολιτεία
Όλυμπος - Βούτηρο Αγελάδος

Απόστολος Γ. Μπίλλης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Πινακάς Γ. Βασίλειος - Υποψηφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Ανδρέας - Άρης Ζέρβας - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Ζαρκάδας -Βέργης Απόστολος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Κρεοπωλείο Φάρμα Μπαϊράμογλου
Θεματικό Πάρκο Ηρακλής
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^