Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Επίσκεψη δασκάλων στο ΚΕΣΥ Λάρισας

Ενημέρωση για τη λειτουργία της νέας δομής

Επίσκεψη δασκάλων στο ΚΕΣΥ Λάρισας
14.03.2019 | 18:40
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» επισκέφτηκε το Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας και συναντήθηκε με την Προϊσταμένη κ. Μαρία Παπαδοπούλου . Ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη για τη λειτουργία της νέας Δομής και έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τη διασύνδεση του Κ.Ε.Σ.Υ. με τις σχολικές μονάδες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη λειτουργίας Ε.Δ.Ε.Α.Υ. σε όλες τις σχολικές μονάδες. Παράλληλα τόνισε ότι σε περιστατικά που χρήσουν Άμεσης Παρέμβασης, υπάρχει σχέδιο για άμεση υποστήριξη της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Από την πρώτη στιγμή το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε είχε επισημάνει στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι είναι κατ’ αρχήν προβληματική η αναφορά του ν. 4547/18 – όπως και των σχετικών προηγούμενων – σχετικά με τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. «όπου υφίστανται» ή «όπου λειτουργούν» αφού με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφές ότι η πολιτεία, η οποία έχει υποχρέωση να συστήνει και να λειτουργεί τις υποστηρικτικές δομές στις σχολικές μονάδες για την ενίσχυση της ισότιμης εκπαίδευσης όλων των μαθητών, παραβλέπει αυτή την υποχρέωσή της και παραδέχεται πως δεν επιτελεί  σωστά το έργο της.

Αντ’ αυτού συστήνει ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών «όπου δεν λειτουργούν Ε.Δ.Ε.Α.Υ.» οι οποίες αναλαμβάνουν τον ρόλο τους.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των ομάδων εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών «όπου δεν λειτουργούν Ε.Δ.Ε.Α.Υ.» , ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τη ΔΟΕ.

Οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν καθημερινά ότι ενεργούν, πάντα, με αίσθημα ευθύνης και με υψηλό επίπεδο παιδαγωγικής και επιστημονικής κατάρτισης, προς όφελος των μαθητών τους και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^