Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Ερευνα: Πόσες εταιρίες έδωσαν αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους το 2018 -Τι ισχύει για τα bonus

ΑΠΟ ΤΗΝ KPMG

Ερευνα: Πόσες εταιρίες έδωσαν αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους το 2018 -Τι ισχύει για τα bonus
14.03.2019 | 12:12
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Το 24% των εταιριών στην Ελλάδα έδωσε αυξήσεις μισθού σε όλους εργαζομένους το 2018.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας γενικής έρευνας αποδοχών και παροχών στην ελληνική αγορά εργασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την KPMG, το 24% των εταιριών στην Ελλάδα έδωσε αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους τους το 2018, ενώ υπήρξαν και εταιρίες που έδωσαν 50% αύξηση μόνο σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων.

Το ποσοστό των αυξήσεων το 2018 κινήθηκε στο 1,5% (διάμεσος), ενώ όσον αφορά το 2019, οι προβλέψεις «υπολογίζουν» πως το ποσοστό αυτό στο πάει στο 2% (διάμεσος).

Να σημειωθεί πως η ετήσια αυτή έρευνα διεξάγεται από την KPMG, σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Συγκεκριμένα για την η έρευνα αξιοποιήθηκαν αναλυτικά τα στοιχεία αποδοχών και παροχών για 154 θέσεις εργασίας και για το 2018 βασίστηκε σε δείγμα 110 εταιρειών και περίπου 39.000 κατόχων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

9% χαμηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ήταν ο ρυθμός οικειοθελών αποχωρήσεων (turnover), ο οποίος διαμορφώθηκε στο 3,9% (διάμεσος) για το σύνολο της ελληνικής αγοράς. Υψηλότερα ποσοστά εμφανίζονται στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας και στο λιανεμπόριο.
20% των εταιρειών προχώρησε σε μείωση θέσεων εργασίας την προηγούμενη χρονιά. Η μείωση αυτή επηρέασε, κυρίως, εργαζομένους 36-45 ετών που ανήκαν στις κατηγορίες μεσαίων διοικητικών στελεχών και διοικητικού προσωπικού.
Το ποσό που αποδόθηκε ως bonus απόδοσης συνολικά το 2018 ανήλθε κατά μέσο όρο στο 11,7% των συνολικών ετήσιων βασικών αποδοχών.
60% των εταιρειών παρέχει ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων. Η πλειονότητα των προγραμμάτων είναι καθορισμένης συνεισφοράς και προβλέπουν δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς και από την πλευρά του εργαζομένου.

Τέλος με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ήταν οι προσλήψεις αποφοίτων, με την πλειονότητα αυτών να έχει απορροφηθεί σε εξειδικευμένες θέσεις τεχνολογίας.

Πηγή: iefimerida.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^