Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Στις 20-25 Μαρτίου πληρωμή de minimis στους τευτλοπαραγωγούς,

Την ερχόμενη Τρίτη οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της καλλιέργειας

Στις 20-25 Μαρτίου πληρωμή de minimis στους τευτλοπαραγωγούς,
06.03.2019 | 20:15
Fashion City Outlet
Όλυμπος - Χυμοί
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - Ανακοίνωση
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket

Τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (EBZ) και το εάν τελικά το πρόγραμμα εξυγίανσης - αναδιάρθρωσης της βιομηχανίας θα «τρέξει» μέσω στρατηγικού επενδυτή, ή μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, πρόκειται να ανακοινώσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στους τευτλοπαραγωγούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε νέα συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη. Αυτό δήλωσε κατά την χθεσινή συνάντηση (5/3) που είχε με τους εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσαν οι τευτλοπαραγωγοί στον ΑγροΤύπο, «ο κ. Πιτσιόρλας σε συνεργασία με τον κ. Αραχωβίτη δήλωσε ότι κάνει προσπάθειες για να συνεχιστεί η καλλιέργεια τεύτλων στην χώρα μας. Ακόμη ανέφερε ότι θα καταβληθούν ενισχύσεις de minimis στους παραγωγούς τεύτλων στις 20-25 Μαρτίου».

Την επόμενη Τρίτη (12/3) θα ξανανέβει στη Θεσσαλονίκη για να τους ενημερώσει για την τελική απόφαση αν θα σπείρουν φέτος ή όχι τεύτλα.

Ο κ. Πιτσιόρλας, επισήμανε στους παραγωγους ότι οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο και τους ενημέρωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να καταθέσει άμεσα στα δικαστήριο το αίτημα υπαγωγής για την ένταξη της ΕΒΖ στο άρθρο 106.

Μάλιστα, ο κ. Πιτσιόρλας, τους ενημέρωσε ότι το σχέδιο της τράπεζας για την ΕΒΖ είναι βελτιωμένο, έναντι αυτού που είχε δημοσιοποιηθεί προηγούμενα και τους επισήμανε ότι η βιομηχανία θα παραμείνει ενιαία σε πρώτη φάση, προκειμένου να συνεχίσουν οι προσπάθειες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Ακόμη ενημέρωσε τους τευτλοπαραγωγούς ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη να ανακοινώσει επίσημα το ύψος του de minimis για τους τευτλοπαραγωγούς και για το 2018 και τους διαβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν κονδύλια που θα εξασφαλίσουν την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα το 2019 και την λειτουργία της ΕΒΖ.

Την επόμενη Τετάρτη (13/2) και αφού ανακοινωθεί σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ θα διατεθεί κονδύλι για την εξόφληση όλων των οφειλών της βιομηχανίας ζάχαρης προς τους τευτλοπαραγωγούς.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Μικρές Αγγελίες
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Αγγλικά Γερογιώκας
ΙΕΚ Όμηρος
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^