Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Electronet Β.Κ. Καζάνα

«Έχασα την όρασή μου από ποτό- “μπόμπα” στη Ζάκυνθο»: Μαρτυρία-σοκ νεαρής Βρετανίδας

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΗΣ

«Έχασα την όρασή μου από ποτό- “μπόμπα” στη Ζάκυνθο»: Μαρτυρία-σοκ νεαρής Βρετανίδας
20.02.2019 | 18:04
Νέος Αγων


Η Χάνα Πάουελ βρέθηκε τον Αύγουστο του 2016 για διακοπές στη Ζάκυνθο.

Μετά από μια βόλτα με δύο φίλες στα μπαράκια και την κατανάλωση αλκοόλ βρέθηκε να κάνει εμετό και να νιώθει εξαντλημένη. Αλλά δεν ήταν από το μεθύσι, καθώς η βότκα που της σέρβιραν ήταν νοθευμένη με μεθανόλη με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα νεφρά της και να χάσει την όρασή της.

Αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό συνέβαινε όταν ξύπνησε την άλλη μέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και νόμιζα ότι τα φώτα ήταν σβηστά, όπως είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

«Είπα στις φίλες μου να ανοίξουν τις κουρτίνες, αλλά εκείνες που απάντησαν ότι ήταν ήδη τραβηγμένες. Νόμισα ότι μου έκαναν αστείο και σηκώθηκα να ανάψω τα φώτα. Τότε ήταν που άρχισα να πανικοβάλλομαι γιατί διαπίστωσα ότι δεν έβλεπα τίποτε».

Η 23χρονη κοπέλα απ’ το Μίντλεσμπρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του νησιού κι από εκεί σε μεγαλύτερο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα στη σύγχυσή της νόμισε στην αρχή ότι την απήγαγαν. «Δεν ήξερα, επειδή δεν έβλεπα. Νόμιζα ότι υπήρχε κάτι γύρω απ’ τα μάτια μου, το κεφάλι μου. Θυμάμαι ότι μίλησα στο τηλέφωνο με τον πατέρα μου κι εκείνος μου είπε να μην ανησυχώ κι ότι ερχόταν να με βρει. Θυμάμαι που έκρυψα το ακουστικό στη μασχάλη μου νομίζοντας ότι έρχονταν να μου το πάρουν», είπε.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν ότι η Χάνα είχε δηλητηριαστεί με μεθανόλη. Οι φίλες τους, που είχαν πιει απ’ το ίδιο ποτό, είχαν κράμπες στο στομάχι, αλλά δεν αντιμετώπισαν άλλα συμπτώματα.

«Προφανώς κάποιες συμμορίες τα φτιάχνουν στις ερημιές και τα πωλούν φτηνά στα μπαρ, που γεμίζουν μ’ αυτό τα ποτά τους. Αν είσαι πελάτης νομίζεις ότι αγοράζεις νόμιμη βότκα, αλλά δεν είναι. Το βάζουν σε πραγματικά μπουκάλια επώνυμων εταιρειών και δεν έχεις λόγος να πιστέψεις το αντίθετο. Δεν σερβίρουν κανονική ποσότητα, αλλά μικρότερη γιατί είναι πολύ δυνατό. Αλλά είναι τόσο επικίνδυνο».

Η Χάνα επέστρεψε στην πατρίδα της μετά από μερικές εβδομάδες προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε μια νέα ζωή χωρίς την όρασή της. Και σαν να μην έφθανε αυτό, επειδή σταμάτησαν να λειτουργούν τα νεφρά της έκανε επί σχεδόν ενάμιση χρόνο αιμοκάθαρση, μέχρι να της δωρίσει η μητέρα της ένα από τα νεφρά της.

Με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση της όρασής της βελτιώθηκε κάπως, αφού τώρα τα βλέπει όλα «πολύ ομιχλώδη» και ελπίζει να αποκτήσει έναν σκύλο-οδηγό για να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την περιπέτειά της κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό που της συνέβη. «Δεν περίμενα να το κάνουν», λέει η Χάνα. «αλλά θα έπρεπε. Ή γνώριζαν στο μπαρ ότι σέρβιραν νοθευμένα ποτά ή κάποιος το νόθεψε. Αν το γνώριζα δεν θα είχα πιει»...

Πηγή:  iefimerida.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Μικρές Αγγελίες

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

Δημοφιλή Βίντεο

Θανάσης Μούσιος - Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλελέρ
Κεντρική Οδός
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Νίκος Γάτσας - Ολύμπου Πολιτεία
Κιμπούρη Κωνσταντίνα - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Καλαμπάκας - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Λάρισας
Μαρία Γιαννάκου Λαζαρίδη - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λάρισας
Παναγιώτης Νταής - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λαρισαίων
Τάχος Δημήτρης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λαρισαίων
Γιάννης Μεϊμάρογλου - Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Δεληγιάννης Δημήτρης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας

ΦΟΔΣΑ - Η ανακύκλωση είναι στο χέρι μας
Δημήτριος Α. Γκουγκουλής - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας
Απόστολος Γ. Μπίλλης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Νίκος Ζ. Λιούπας - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Πινακάς Γ. Βασίλειος - Υποψηφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Ανδρέας - Άρης Ζέρβας - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Ζαρκάδας -Βέργης Απόστολος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Κώστας Κολλάτος - Υποψήφιος Δήμαρχος Τεμπών
Όλγα Σιδεροπούλου - Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^