Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Μειωμένη η συνδεδεμένη στο βαμβάκι λόγω αύξησης στρεμμάτων

Δεν είναι τελικά για όλους η μείωση του πλαφόν συνδεδεμένης βάμβακος

Μειωμένη η συνδεδεμένη στο βαμβάκι λόγω αύξησης στρεμμάτων
18.02.2019 | 14:35
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Λίγο κάτω από τα 70 ευρώ το στρέμμα θα είναι φέτος η συνδεδεμένη βαμβακιού, μειωμένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της αύξησης των στρεμμάτων που καλλιεργήθηκαν, ενώ παίρνει παράταση μιας εβδομάδδας τουλάχιστο η καταβολή της λόγω της ιαδικασίας καταγραφής των ζημιών, ώστε να υπάρξιε μείωση, κατά τόπους του πλαφόν..


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, µε την µικρή καθυστέρηση του πλάνου των πληρωµών, άγνωστο παραµένει το αν τελικά θα γίνει πράξη η δέσµευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πιστώσεις της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος την τελευταία εβδοµάδα του Φεβρουαρίου.


Πάντως, έγινε γνωστό ότι δεν αναµένεται να γίνει κάποια µαζική µείωση του πλαφόν ανά Περιφέρεια, σύµφωνα µε τους αρµόδιους των κατά τόπους ∆ΑΟΚ, ωστόσο δεν θα χαθεί η συνδεδεµένη για όσους βαµβακοπαραγωγούς είχαν ζηµιά η οποία έχει δηλωθεί στον ΕΛΓΑ και εφόσον τα πορίσµατα των γεωπόνων του οργανισµού δείξουν απώλεια παραγωγής, λόγω καιρικών συνθηκών. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις Σταύρου Αραχωβίτη σε εκπροσώπους των παραγωγών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τους οποίους πρόσφατα διαβεβαίωσε ότι «κανένας βαµβακοπαραγωγός των νοµών Έβρου και Ροδόπης δεν θα χάσει την ενίσχυση, η οποία θα πληρωθεί µέχρι το τέλος Φεβρουαρίου». Σηµειώνεται ότι οι δηλωµένες από τους παραγωγούς εκτάσεις είναι περισσότερες φέτος, γεγονός που θα µειώσει κατά τι την τιµή της συνδεδεµένης, η οποία υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 70 ευρώ το στρέµµα.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^