Ειδήσεις, νέα για Λάρισα


Προσπάθειες για συνάντηση αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο, αλλά και κλιμάκωση στο βάθος...

Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να δώσει φθηνό αγροτικό πετρέλαιο - Τι ειπώθηκε απόψε στο μπλόκο Νίκαιας

Προσπάθειες για συνάντηση αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο, αλλά και κλιμάκωση στο βάθος...
11.02.2019 | 20:14

Προσπάθειες συνεννόησης γίνονται τις τελευταίες ώρες μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα για να ανοίξουν οι δίαυλοι του διαλόγου. Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, έκαναν σήμερα το απόγευμα σύσκεψη και αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι αύριο το μεσημέρι στις 2.00 οπότε θα συσκεφθούν, δίνοντας ένα περιθωριο στην κυβέρνηση,, να οργανώσει συνάντηση με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών.

 Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, όλα είναι ανοιχτά, από συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, μέχρι και κλιμ΄κωση των κινητοποιήσεων, με νέαα μπλόκα στην Εθνική Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνηση προτείνει στους αγρότες συνάντηση με κλιμάκιο, όπου επικεφαλής θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και με συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Περιβάλλοντος Σωκράτη  Φάμελλου (για τα προβλήματα με τους δσικοιύς χάρτες) και Τάσου Πετρόπουλου (για το ασφλιστικό). Οι αγρότες ζητούν και τη συμμετοχή ενός οικονομικού υπουργού, αλλά η κυβέρνηση προς το παρόν το αποφεύγει, αν και την τελευταία στιγμή γίνεται προσπάθεια να παραστεί η συντοπίτισα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 Οι αγροτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση αποφεύγει την παρουσία Οικονομικού υπουργού, γιατί δεν είναι έτοιμη να δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο, ή τουλάχιστο επιστροφή μερους του ΕΦΚ πετρελαίου, το οποίο είναι ενα πό τα βασικά αιτήματά τους, μαζί με τις ανοιχτές τιμές γιατί σχετίζεται με το κόστος παραγωγής.

 Τούτων δοθέντων οι αγρότες δείχχνουν αποφασισμένοι, αν η κυβέρνηση τελικά δεν δεχτί την παρουσία οικονομικού υπουργού στο κλιμάκιο να σκληρύνουν τη στάση τους από αύριο το μεσημέρι, αρχής γενομένης με τη δημιουργία μπλόκου και στον κόμβο Πλατυκάμπου...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^