Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Electronet Β.Κ. Καζάνα

Παστιτσάδα

Food

Παστιτσάδα
11.02.2019 | 16:49
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ


Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες και 25 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

κόκορας ή κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: 1 γύρω στο 1½ - 2 κιλά κομμένα σε μερίδες
κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
σκόρδο: 4 σκελίδες, κομμένες σε λεπτά φετάκια
ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδια: 2 κομμένα σε φέτες
ξίδι από λευκό κρασί: 1/2 φλιτζάνι
ντοματοπελτές: 1 κουταλιά της σούπας, διαλυμένος στο ξίδι
ντομάτες: 4-5 τριμμένες στο ρεντέ
γαρίφαλα: 3-4
ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
θυμάρι: 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό
μακαρόνια χοντρά: 1/2 κιλό
κεφαλοτύρι ή μυζήθρα: για το σερβίρισμα, τριμμένο
αλάτι:
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγετε σχισμές στο κρέας (τον κόκορα ή το κοτόπουλο) και τρίβετε το δέρμα του παντού με μείγμα από αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Μπήγετε τα κομματάκια σκόρδου μέσα στις σχισμές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια βαριά κατσαρόλα με σκέπασμα και ροδίζετε τις μερίδες του πουλερικού και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε, ανακατεύοντας, το ξίδι και τον ντοματοπελτέ.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα και λίγη ζάχαρη και πασπαλίζετε με θυμάρι. Ρίχνετε τέλος στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό (ώστε να μισοσκεπάζει το φαγητό) και την κλείνετε.

Σιγοβράζετε για 2 ώρες περίπου, ίσως και περισσότερο. Ελέγχετε τακτικά για να δείτε εάν το νερό επαρκεί και γυρίζετε τις μερίδες συχνά από την άλλη πλευρά. Στο τέλος πρέπει να μείνει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Λίγο πριν σερβίρετε, βράζετε τα ζυμαρικά. Βάζετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα και σερβίρετε το κρέας με τα μακαρόνια και μαζί κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα.

Mix & Match

Σε μια αρμονική συνύπαρξη η παστιτσάδα με τα κανελάτα αρώματα, τα θυμάρια, τα γαρίφαλα και τα σκόρδα, ένα κλασικό ελληνικό κοκκινιστό, θα δέσει υπέροχα με ερυθρά κρασιά μέτριας παλαίωσης, φτιαγμένα από Cabernet, Αγιωργήτικο ή Merlot. Και μιας και σφίξανε οι ζέστες επιτρέπεται να τα σερβίρουμε δροσερά, γύρω στους 10 °C.
Απολαύστε με

Κόκκινο κρασί


Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Ergogreen
Θανάσης Μούσιος - Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλελέρ
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Νίκος Γάτσας - Ολύμπου Πολιτεία
Όλυμπος - Βούτηρο Αγελάδος

Πινακάς Γ. Βασίλειος - Υποψηφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Ανδρέας - Άρης Ζέρβας - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Ζαρκάδας -Βέργης Απόστολος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Κρεοπωλείο Φάρμα Μπαϊράμογλου
Θεματικό Πάρκο Ηρακλής
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^