Ειδήσεις, νέα για Πολιτική


Δ. Μακεδονία – Κ. Μητσοτάκης: «Θα στηριχθεί αναπτυξιακά η Περιφέρεια»

Επίθεση στην κυβέρνηση από τη Σιάτιστα για το Μακεδονικό

Δ. Μακεδονία – Κ. Μητσοτάκης: «Θα στηριχθεί αναπτυξιακά η Περιφέρεια»
10.02.2019 | 17:05

Στις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Κοζάνη σήμερα(10/2/2019) το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής εκδήλωσης των ΝΟΔΕ ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας, για την επίσημη παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη και βουλευτή Κοζάνης του κόμματος, Γιώργο Κασαπίδη.

Όπως τόνισε η Δυτική Μακεδονία δεν θα είναι στο «περιθώριο» αλλά στο προσκήνιο των «αναπτυξιακών δράσεων», όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση, ενώ προέβλεψε ότι στις 26 Μαΐου, εκτός από τις Ευρωεκλογές θα γίνουν και οι Εθνικές εκλογές, τις οποίες θα κερδίσει το κόμμα του, όπως θα κερδίσει και την Περιφέρεια ο κ. Κασαπίδης.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, αφού τόνισε ότι σήμερα «απαξιώνεται», επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει μία «βιώσιμη ΔΕΗ», ενώ έκανε λόγο για μία «δραστική ανασυγκρότηση της επιχείρησης». Όπως τόνισε θα πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο, για την οποία όπως ανέφερε η Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να γίνει πρότυπο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα, όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι δεν θα ανεχτεί μεθόδους όπως των ελληνοποιήσεων του γάλακτος, καθώς γνωρίζει ποιοι τις κάνουν.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει στήριξη στην παραγωγή των αρωματικών και θεραπευτικών φυτών στη Δυτική Μακεδονία, καθώς είναι προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, ενώ επισήμανε ότι θα δρομολογηθεί πρωτοβουλία ώστε και η Γούνα να στηριχθεί από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Παράλληλα όπως ανέφερε θα υπάρξει ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον Τουρισμό για αξιοποίηση των ορεινών όγκων, όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, τα οποίο θα αναπτυχθούν με τη συμβολή της Περιφέρειας και ιδιωτικών πρωτοβουλιών.

Επίσης επανέλαβε ότι η ΝΔ ως επόμενη Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση φόρων και εισφορών, όπως θα είναι: μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ, συντελεστή στο 20% της φορολογίας επιχειρήσεων και στο 13% στον ΦΠΑ της εστίασης, απλοποίηση των διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και στήριξη της οικογένειες με 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας.

Για χαμένες ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία τα τελευταία χρόνια, έκανε λόγο από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία, ενώ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας ότι θα χαθούν οι μισές θέσεις εργασίες μέχρι το 2026 στον ενεργειακό τομέα.

Χαρακτήρισε «ασχεδίαστη» τη μεταλιγνιτική περιόδο, η οποία θα πρέπει, όπως είπε να γίνει εθνική προτεραιότητα, ενώ έκανε πρόταση στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, να δημιουργήσει ως αυριανή Κυβέρνηση και πρωθυπουργός, ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο σε συνεργασία με όλα τα κόμματα.

«Απαιτούνται παρεμβάσεις σε ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, τονίζοντας ότι η Δυτική Μακεδονία θα χάσει τα επόμενα χρόνια 12 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα στάθηκε στις αθρόες εισαγωγές του πρόβειου γάλακτος, οι οποίες για τρία συνεχόμενα χρόνια έχουν ρίξει την τιμή του κάτω από το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τον κλάδο οι κτηνοτρόφοι, ενώ έκανε λόγο και για την κρίση στη γούνα, που έχει υποστεί από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Μητσοτάκης: Σε λίγο θα καταργηθεί το Βόρεια, θα μείνει μόνο το Μακεδονία

Δ.

Από τη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

«Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Επισκέφθηκα τη Σιάτιστα Κοζάνης, για την απελευθέρωση της οποίας πολέμησε και ο παππούς μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το σώμα εθελοντών Κρήτης. Με συνδέουν πολλά με αυτά τα μέρη και αισθάνομαι δυνατά την ευθύνη που έχω να υπερασπιστώ τις αξίες και τις ευαισθησίες των Μακεδόνων», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ λίγο αργότερα ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής Αναστάσιος Ζάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^