Ειδήσεις, νέα για Διεθνή

Μάνα έκανε επί πέντε χρόνια αφαιμάξεις στον γιο της για να τη λυπούνται

Κάθε εβδομάδα του έβγαζε μισό λίτρο αίμα

Μάνα έκανε επί πέντε χρόνια αφαιμάξεις στον γιο της για να τη λυπούνται
10.02.2019 | 14:55
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο της Δανίας μία μητέρα, η οποία για κάθε εβδομάδα επί πέντε ολόκληρα χρόνια, έβγαζε μισό λίτρο αίμα από τον πέντε ετών γιο της.

Η 36χρονη η οποία εργαζόταν ως νοσοκόμα, ξεκίνησε την αφαίμαξη στον γιο της όταν ήταν μόλις έντεκα μηνών. Mέχρι την ημέρα που ανακαλύφθηκε η δράση της, είχε πραγματοποιήσει 110 αφαιμάξεις στο παιδί, χρησιμοποιώντας καθετήρα.

Μάλιστα έγραφε συχνά-πυκνά τα social media, προκειμένου να αναφερθεί στη σπάνια ασθένεια από την οποία υπέφερε ο 5χρονος γιος της, και να παρουσιάσει τον εαυτό της ως μία μάνα που «πάλευε» για το «άρρωστο» παιδί της.

Όταν οι γιατροί τη ρωτούσαν για ποιο λόγο ο γιος της έχει τόσο χαμηλά επίπεδα αίματος, εκείνη απαντούσε πως οφειλόταν σε μία σπάνια πάθηση.

Ωστόσο οι δικαιολογίες της δεν τους έπεισαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Έτσι εγκατέστησαν μία κρυφή κάμερα στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Skjern στη δυτικά Δανία και την έπιασαν επί τω έργω.

«Ήθελα απλά να μοιραστώ την ιστορία του» είπε η ίδια στο δικαστήριο, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο το έκανε αυτό.

«Σκεφτόμουν ένιωθα, ότι αυτό μας βοηθούσε. Ήταν μία δήλωση. Καμιά φορά μπορεί να νιώσεις μόνος, ειδικά αν είσαι μητέρα με άρρωστο παιδί». Όταν ο κατήγορος της επισήμανε ότι εκείνη ευθυνόταν για την «ασθένεια» του γιου της, απάντησε πως την περίοδο εκείνη δεν το έβλεπε έτσι.

Τελικά το δικαστήριο διέταξε να γίνει στην 36χρονη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε πως έπασχε από το σύνδρομο Munchausen by Proxy.

Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία ένας ενήλικας «εφευρίσκει» ιατρικές παθήσεις είτε για τον εαυτό του είτε για το παιδί του, προκειμένου να λάβει μεγαλύτερη προσοχή ή συμπάθεια.

Ωστόσο θεώρησαν πως είναι αρκετά υγιής ώστε να εκτίσει την ποινή της στη φυλακή, ενώ της απαγορεύτηκε να ξαναεργαστεί στο μέλλον ως νοσοκόμα.

Το αγοράκι της σήμερα ζει με τον πατέρα του, μακριά από το νοσηρό περιβάλλον.

Πηγή star.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^