Ειδήσεις, νέα για Πολιτική


Εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεοχαρόπουλος αν ψηφίσει θετικά στη συμφωνία των Πρεσπών

ήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεοχαρόπουλος αν ψηφίσει θετικά στη συμφωνία των Πρεσπών
20.01.2019 | 10:48

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην κεντροαριστερά, εφόσον η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ που συνεδριάζει το πρωί ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που θα οδηγήσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σε θετική ψήφο στη Βουλή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι η ΔΗΜΑΡ θα βρεθεί εκτός Κινήματος Αλλαγής, γεγονός που, όπως εκτιμάται, θα την οδηγήσει στο μέλλον –το πιθανότερο- σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά διαμηνύει, άλλωστε, με κάθε ευκαιρία προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει τη λεηλασία του χώρου και φέρεται αποφασισμένη να σκληρύνει τη θέση της, τόσο προς το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, όσο και προς τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ (πρωτίστως) και της ΝΔ. Στη Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», καθώς και για τη στάση άλλων στελεχών, όπως π.χ. του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενώ δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον τρόπο αντίδρασης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Νews 24/7, είχε διαμηνύσει προ ημερών στον Θανάση Θεοχαρόπουλο ότι αν επιλέξει τη λευκή ψήφο δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία, δίνοντάς του «διέξοδο» που μεταξύ άλλων -όπως τονίζεται- «δεν θα διασπούσε το χώρο».

Οι υποστηρικτές του «ναι» είναι αρκετοί στη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο η τύχη της ψηφοφορίας μέχρι χθες το μεσημέρι, δεν είχε κριθεί.

Η υπερψήφιση της Συμφωνίας από το Ποτάμι και τον Σπύρο Λυκούδη των «Μεταρρυθμιστών», πάντως, εκ των πραγμάτων «σπρώχνει» τη ΔΗΜΑΡ προς το «ναι», καθώς οτιδήποτε άλλο θεωρείται ότι -ειδικά με τις παρούσες συνθήκες- θα οδηγήσει τη φυσιογνωμία της σε κατάρρευση.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, καθώς πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα έπρεπε ήδη να είχε ταχθεί υπέρ του «ναι», καθώς η βαρύτητα -και η διαπραγμάτευση- της ψήφου στο πολιτικό επίπεδο θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία.
Πηγή news247.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^