Ειδήσεις, νέα για Πολιτική


Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Δεν θα την ψηφίσει ο Βασίλης Κόκκαλης

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών
19.01.2019 | 13:36

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, το πρωί του Σαββάτου.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί πότε θα μπει στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων η Συμφωνία των Πρεσπών. Η συζήτηση στην επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα το απόγευμα, ή το πρωί της Τρίτης και την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συζητηθεί η Συμφωνία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο μεταξύ, το Ποτάμι θα ψηφίσει «ναι» στην επιτροπή, δήλωσε το Σάββατο ο Γιώργος Μαυρωτάς, δίνοντας τέλος στο σίριαλ για το αν υπάρχει η πλειοψηφία, προκειμένου να εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Η εκτίμησή τους είναι πια μακράν αισιόδοξη ότι οι αριθμοί βγαίνουν. Και συνυπολογίζουν τις θετικές ψήφους των κκ Σπύρου Δανέλλη, Θανάση Παπαχριστόπουλου, της Έλενας Κουντουρά, και των κκ Θεοδωράκη,Μαυρωτά,Λυκούδη.

Μεγαλύτερη αβεβαιότητα υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης για τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου (με την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να συνεδριάζει αύριο), την ώρα που η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι σε άλλη γραμμή.

Εντωμεταξύ ερωτηματικά για τη στάση τους και για την κυβέρνηση συνεχίζουν να απποτελούν οι Βασίλης Κόκκαλης, ο  οποίος μαλλον δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία όπως είχε δηλώσει στις 12 Ιανουαρίου, αλλα΄και η κα Παπακωστα. Πάντως πιθανόν η πλειοψηφία να είναι στους 152 βουλευτές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο με  συνέντευξή του στον κυριακάτικο τύπο, υπέρ της συμφωνίας αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

width=1


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^