Ειδήσεις, νέα για Λάρισα


28 Γενάρη στήνουν μπλόκα στην εθνική οδό οι αγρότες από Λάρισα και Καρδίτσα

Τι αποφασίστηκε απόψε στις συσκέψεις σε Παλαμά και Αγιά

28 Γενάρη στήνουν μπλόκα στην εθνική οδό οι αγρότες από Λάρισα και Καρδίτσα
16.01.2019 | 22:09

Ο Κύβος ερίφθη για την έναρξη νεου γύρου δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλια, με την αποψινή συγκέντρωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας στον Παλαμά. Εκεί αποφασίστηκε αρχικά η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και στη συνέχεια έξοδος στις εθνικές οδούς τη Δευτλερα 28 Ιανουαρίου, όπου θα στηθούν μπλόκα σε σημεία που θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

 Στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιούνται συσκέψεις από κλιμάκια της ΕΟΑΣΚ στα χωριά, για ενημέρωση και συζήτηση.

«Στις 20 Ιανουαρίου τα τρακτέρ βγαίνουν στις πλατείες. Παλεύουμε για να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας», δήλωσε ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας.

Μπλόκο αναμένεται να στηθεί και στη Λάρισα στις 28 Ιανουαρίου, από αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Σε σύσκεψη στην Αγιά, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας με εκπροσώπους των ΔΣ των αγροτικών συλλόγων της περιοχής, συμφωνήθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Mπλόκων, αλλά και η συμμετοχή στο μπλόκο τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στη Λάρισα.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών αφορούν το κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, την αύξηση του αφορολόγητου, τις αποζημιώσεις, αλλά και τους πλειστηριασμούς γης και κατοικίας για τους αγρότες με δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», είπε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται επίσης για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και μεταξύ άλλων διεκδικούν να μην υπάρξουν περικοπές στις ενισχύσεις, να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία», καθώς και συντάξεις στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 έτη για τις γυναίκες.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^