Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή


ICBS
Electronet Β.Κ. Καζάνα

Κοτόσουπα με ρύζι αυγοκομμένη

Φαγητό

Κοτόσουπα με ρύζι αυγοκομμένη
11.01.2019 | 17:41
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM


Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

κοτόπουλο: 1 μέτριο
ελαιόλαδο: λίγο (προαιρετικά)
ρύζι γλασέ ή Καρολίνα: 1 με ½ φλιτζάνι (σε όσους και όσες δεν αρέσει η κολλώδης υφή στο ρυζί μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν το κλασικό για το πιλάφι –η σούπα θα βγει εξίσου νόστιμη, αλλά πιο αραιή στην υφή)
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι: 1 (ο χυμός του)

Για το αυγολέμονο
αυγά: 1-2
λεμόνι: 1 (ο χυμός του)
πιπέρι
φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό μέχρι σχεδόν να το σκεπάζει και το βάζετε να βράσει. Αρχικά θα σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, τον οποίο αφαιρείτε υπομονετικά με ένα κουτάλι. Όταν σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ελαιόλαδο (προαιρετικά) και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει για 40’-50’. Ελέγχεται πάντα το επίπεδο του νερού να βρίσκεται τουλάχιστον στα 2/3 του πουλερικού.

Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνετε στη γαβάθα σερβιρίσματος. Περνάτε το ζωμό από σουρωτήρι και τον ξαναβάζετε φιλτραρισμένο πια στη φωτιά. Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε τη σούπα σας, προσθέστε 1 με ½ φλιτζάνι ρύζι στα 8-9 φλιτζάνια ζωμού. Βράζετε μέχρι να γίνει το ρύζι –πάλι ανάλογα με το τι γράφει η συσκευασία του είδους του ρυζιού που χρησιμοποιήσατε. Δοκιμάστε κιόλας –να είστε σίγουροι. Κατεβάζετε τη σούπα απ’ τη φωτιά. Ετοιμάζτε το αυγολέμονο χτυπώντας καλά ένα-δύο αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με το χυμό του λεμονιού μέχρι να ομοιογενοποιηθούν εντελώς.

Ρίχνετε το αυγολέμονο στη σούπα ως εξής: Παίρνετε μια κουταλιά από τη ζεστό ζωμό της κατσαρόλα και την αδειάζετε στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας αμέσως καλά ώστε να διαχυθεί στο μείγμα. Συνεχίζετε έτσι κουταλιά κουταλιά: στόχος σας είναι να «ζεστάνετε» σταδιακά το αυγολέμονο, μειώνοντας όσο το δυνατόν τη διαφορά θερμοκρασίας που έχει από τη σούπα, έτσι ώστε όταν το ρίξετε μέσα να μην «κόψει». Στη συνέχεια ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχετε την ποσότητα αυγολέμονου που πέφτει, ώστε να προλαβαίνετε να την ανακατεύετε και να βλέπετε ότι αναμειγνύεται πλήρως με τη σούπα.

Σερβίρετε τη σούπα ξεχωριστά από το βραστό κοτόπουλο ή παίρνετε κομματάκια από την ψίχα του και τα προσθέτετε από πριν στη σούπα. Πασπαλίζετε, αν θέλετε, με φρεσκοκομμένο μυρωδικό.

Συμβουλή
Το ολόκληρο κοτόπουλο βγάζει από μόνο του τόσο πολύ «λάδι», που πραγματικά μπορείτε να αποφύγετε την επιπρόσθετη χρήση ελαιολάδου. Αν όμως έχετε πάρει κομμάτια, π.χ. μόνο στήθος, τότε θα χρειαστείτε επιπρόσθετο ελαιόλαδο.

Συχνά κατά το βρασμό βάζουμε και λαχανικά (καρότα, κρεμμύδι, πατάτες) που τα σερβίρουμε μαζί με τη βραστή κότα. Είναι νοστιμότατα, αλλά όχι απαραίτητα για μια απλή και απολαυστική κοτόσουπα με αυγολέμονο.

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Βασιλική Τσίτα - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Βασίλης Κόκκαλης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μαρία Γαλλιού - Υποψήφια Βουλετής Ν Λάρισας
Στέλλα Μπίζιου - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Νίκος Παπαδόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Θεοδώρα Κάλλα - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ιωάννης Καριπίδης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Αθηνά Σιαφαρίκα - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Κώστας Μπαργιώτας - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μάξιμος Χαρακόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ευαγγελία Λιακούλη - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γιώργος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας

Όλυμπος - Τσάι
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^