Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία


ICBS
Electronet Β.Κ. Καζάνα

Γαβρόγλου: Νέα Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλία

Προσλήψεις 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών

Γαβρόγλου:  Νέα Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλία
10.01.2019 | 11:49


Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας μιλώντας εφ όλης της ύλης στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού.

Τη βεβαιότητα ότι αν ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 151 εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Παιχνίδια εξουσίας των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Οπωσδήποτε ναι ήταν η απάντησή του στη σχετική ερώτηση και σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Α. Τσίπρα σημείωσε:

Ο πρωθυπουργός έδειξε δογματική προσήλωση στη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες δηλώνοντας ότι αν οι ΑΝΕΛ άρουν την εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν δεν την πάρει θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών εν ευθέτω χρόνο.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή εξήγησε ότι:

Προωθείται μια νέα αρχιτεκτονική για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που περιλαμβάνει συνεργασία με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς, για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το Γεωπονικό πανεπιστήμιο. Παράλληλα κατοχυρώνεται ένα νέο σύστημα διορισμού 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών. Μέχρι τώρα ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν κάνει έστω και έναν μήνα ως αναπληρωτές είναι 35.000. Οι αιτήσεις που αναμένουμε είναι 150.000. Πρέπει να είναι ένα σύστημα διορισμού που να κρατά την ισορροπία ανάμεσα στην προϋπηρεσία και τα επιστημονικά κριτήρια.

Έχουμε βάλει ως οροφή για την προϋπηρεσία τους 120 μήνες, δηλαδή τα 12 χρόνια. Ο κάθε μήνας θα μετράει ως ένα μόριο. Υπάρχουν 283 άτομα με παραπάνω προϋπηρεσία που το διάστημα πάνω από τους 120 μήνες δεν θα μετράει. Πολλοί έχουν κάνει μεταπτυχιακά, έχουν πάρει διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο, αυτά δεν μπορούμε να μην τα συνυπολογίσουμε. Εμείς θέλουμε να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών αλλά να μην αγνοήσουμε τα επιστημονικά κριτήρια. Μέχρι τελευταία στιγμή θα δεχόμαστε προτάσεις. Ζήτησα προτάσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν έμεινε κανείς στη συζήτηση στη Βουλή. Εχουμε μια κήρυξη απεργίας από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ που λένε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ταβάνι στην προϋπηρεσία που πρέπει να μετράει περισσότερο από τα επιστημονικά κριτήρια. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και θα πέσει με την πρώτη προσφυγή. Μη συγχέουμε τον πρωταθλητισμό και την έννοια που δίνει η ΝΔ στην αριστεία με το μεταπτυχιακό που δίνει το δημόσιο πανεποστήμιο. Δίνουμε μοριοδότηση για κάθε παιδί. Δεν θεωρούμε ότι είναι κριτήριο ενός επαρκούς και καλού εκπαιδευτικού ότι είναι πολύτεκνος.

Για τους επιτυχόντες του 2008

Για τους δικαιωθέντες του 2008 ισχύει ότι θα διορίσουμε φέτος όσους πέρασαν τις εξετάσεις του 2008. Είναι γύρω στα 500 άτομα. Είναι αδιάβλητο αλλά είναι και αξιόπιστο; Εμείς δεν θέλουμε εκπαιδευτικούς που ξέρουν καλά την τεχνική ενός διαγωνισμού αλλά ένα πιο σύνθετο προφίλ.

Για τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ-ΑΕΙ

Έχουμε ομόφωνες αποφάσεις των Συγκλήτων και την απόλυτη στήριξη των πρυτανικών αρχών. Οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα ΤΕΙ και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στον κύκλο σπουδών των ΑΕΙ.

Για τις σχέσεις με την Εκκλησία

Θα τους παρουσιάσουμε σήμερα τις προτάσεις μας στην Εκκλησία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας.

Πηγή news247.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Μικρές Αγγελίες

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Βασιλική Τσίτα - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Βασίλης Κόκκαλης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μαρία Γαλλιού - Υποψήφια Βουλετής Ν Λάρισας
Στέλλα Μπίζιου - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κώστας Μπαργιώτας - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μάξιμος Χαρακόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ιωάννης Καριπίδης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ευαγγελία Λιακούλη - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γιώργος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Master Block -  Όμιλος Ηρακλής
Fracasso Hellas

Όλυμπος - Τσάι
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^