Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Χιονοθύελλα στο Πήλιο, χιονίζει στον Αλμυρό

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες

Χιονοθύελλα στο Πήλιο, χιονίζει στον Αλμυρό
03.01.2019 | 20:06
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Συνθήκες χιονοθύελλας επικρατούν από χωρίς το πρωί στα Χάνια Πηλίου, τα ορεινά του Αλμυρού καλύφθηκαν από λευκό πέπλο, ενώ χιόνι πέφτει αυτή την ώρα και στην πόλη του Αλμυρού, αλλά χωρίς προβλήματα, ενώ οι πρώτες νιφάδες άρχισαν να πέφτουν και στην πόλη του Βόλου. Η χερσαία Μαγνησία το μεσημέρι είναι σε λευκό κλοιό από τη Σούρπη, μέχρι την Αργαλαστή, και τις Μικροθήβες μέχρι Κανάλια και Γλαφυρές. Στα νησιά των Σποράδων σημειώνεται βροχόπτωση, χωρίς χιόνια.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα ορεινά του Πηλίου γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ μικροπροβλήματα υπάρχουν με τον αποχιονισμό στο Πήλιο, καθώς, λόγω της χιονοθύελλας, ανοίγει σποραδικά, αλλά υπάρχουν και στιγμές που κλείνει και τα μηχανήματα να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν ανοιχτό το δίκτυο.

Μέχρι το μεσημέρι το ύψος του χιονιού στα Χάνια ξεπερνούσε το μισό μέτρο και εξακολουθούσαν να επικρατούν συνθήκες χιονοθύελλας. Στο κύριο οδικό δίκτυο του Πηλίου επιχειρούν συνολικά 30 μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το δρόμο Βόλου – Ζαγοράς, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ανοίγουν τον δρόμο, αλλά μετά από λίγο λόγω της έντασης του χιονιού παρατηρούνται και πάλι μικροπροβλήματα, αλλά σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς οι δρόμοι είναι ανοικτοί, με την κυκλοφορία να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Παράλληλα τα συνεργεία ρίχνουν αλάτι σε όλα τα σημεία που απαιτείται, ενώ σε όλο το δίκτυο της Μαγνησίας διατέθηκαν 20 συνολικά τόνοι αλάτι, για να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Στην περιοχή του Αλμυρού η χιονόπτωση κυρίως ορεινό όγκο της Όθρυος, ξεκίνησε από τα ξημερώματα το ύψος του χιονιού είναι πάνω από 60 εκατοστά και το μεσημέρι άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη του Αλμυρού. Στα λευκά «ντύθηκαν» Κωφοί, Κοκκωτοί, Βρύναινα, Παναγία Ξενιά αλλά και η περιοχή της Σούρπης.
Μηχανήματα επιχειρούν στο δρόμο Αλμυρού – Ανάβρας προσπαθώντας να κρατήσουν ανοικτό το δρόμο, παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση, καθώς το χιόνι έφτασε στα 60 εκατοστά στην Ανάβρα.
Επίσης χιόνι πέφτει στην περιοχή από τις Μικροθήβες μέχρι και τα όρια των Φαρσάλων, όπου επιχειρούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Επίσης χιονίζει στα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπως Κανάλια, Κεραμίδι, Κερασιά, ενώ η χιονόπτωση επεκτείνεται μέχρι και τις Γλαφυρές.

Η χιονόπτωση στο Πήλιο ξεκινά από το Κατηχώρι, στα Χάνια επικρατούν συνθήκες χιονοθύελλας που επεκτείνεται στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, φθάνει στο «Δέλτα» Νεοχωρίου και επεκτείνεται μέχρι την Αργαλαστή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στους δρόμους της Μαγνησίας υπάρχουν συνολικά 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, από τα οποία αυτή την ώρα επιχειρούν 45, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκονται μηχανήματα ακόμη και για το εθνικό δίκτυο προς Αθήνα και Λάρισα.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει αποκλεισμός κάποιου κτηνοτρόφου, αφού από χθες είχαν ενημερωθεί άπαντες για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούσαν σήμερα.
Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, ενώ από αύριο Παρασκευή τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως θα υπάρξει ύφεση.

magnesianews.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^