Fashion City Outlet

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή


ICBS
Electronet Β.Κ. Καζάνα

Βοδινό κότσι με καυτερό λουκάνικο και βραστά ψωμάκια

Φαγητό

Βοδινό κότσι με καυτερό λουκάνικο και βραστά ψωμάκια
03.01.2019 | 18:00
thesnea.gr


Βοδινό κότσι με καυτερό λουκάνικο και βραστά ψωμάκια
Υλικά
1 κιλό κότσι βοδινό, κομμένο σε κομμάτια πάχους 4 εκ.
220-250 γρ. καυτερό λουκάνικο κομμένο σε κυβάκια
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα, κομμένα στα ίδια κομμάτια με το κρέας
2 μεγάλες ρέβες, κομμένες στα ίδια κομμάτια με το κρέας
2 κ. σ. αλεύρι
300 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
600 ml ζωμό βοδινού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ψωμάκια
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. πρόβειο βούτυρο
1-2 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο, λεπτά ψαλιδισμένο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μαντεμένια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, λίγα-λίγα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα διατηρούμε ζεστά. Ρίχνουμε το λουκάνικο στο τηγάνι μαζί και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε τα καρότα και τις ρέβες και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και να μαραθούν λιγάκι. Πασπαλίζουμε το αλεύρι από πάνω κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά να σιγομαγειρεύονται και τα σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση το κρασί προσθέτουμε το κρέας και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα, την βάζουμε σε προθερμασμένο, στους 160ο C, φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνεται για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας, χωρίς βέβαια να του επιτρέψουμε να στεγνώσει. Εν ανάγκη, συμπληρώνουμε τα υγρά του με λίγο ζεστό ζωμό ή κρέας.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα ψωμάκια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, μαζί με μια πρέζα αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και το δεντρολίβανο και όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Παίρνουμε ζύμη, με αλευρωμένα χέρια και την πλάθουμε, αν είναι δυνατόν με τις άκρες των δαχτύλων μας, σχηματίζοντας 8 μπαλάκια. Τα απλώνουμε, αραιά-αραιά, σε μια λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, την οποία τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα με το κότσι, τα τελευταία 25 λεπτά και τα αφήνουμε να ψηθούν, μέχρι να δούμε πως φούσκωσαν.
Βγάζουμε την κατσαρόλα με το κότσι από το φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό μέσα από το σκεύος, ρίχνοντας μόνο στην κατσαρόλα τα συνοδευτικά ψωμάκια του για να ποτίσουν από τη σάλτσα. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με λαχανικά ατμού και πουρέ πατάτας.

Θ.Τ.

Πηγή athinorama.gr



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Βασιλική Τσίτα - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Βασίλης Κόκκαλης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μαρία Γαλλιού - Υποψήφια Βουλετής Ν Λάρισας
Στέλλα Μπίζιου - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κώστας Μπαργιώτας - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Μάξιμος Χαρακόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ιωάννης Καριπίδης - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Ευαγγελία Λιακούλη - Υποψήφια Βουλευτής Ν. Λάρισας
Γιώργος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας
Master Block -  Όμιλος Ηρακλής
Fracasso Hellas

Όλυμπος - Τσάι
ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^