ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα αγαπημένα!
Food
Υλικά συνταγής
Μισό κιλό κιμά
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
¼ κούπας ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές άνιθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος
¼ κούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές επιπλέον
2 αυγά
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι. Δείτε πως γίνονται σε μια παραδοσιακή και πολύ γνωστή συνταγή.
Σε μία μεγάλη λεκάνη (εγω χρησιμοποιώ Tupperware γιατι έχει ειδικη λαβή να την κρατάω με το ένα χέρι) ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, το ρύζι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και τοι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρα μπαλάκια.
Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή σε πιατέλα. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή σωτέζα βάζουμε τον ζωμό ή το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1/4 της κούπας) και τα αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ, σε ένα μπωλ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές απο το ζουμί της σούπας.
Ρίχνουμε μεμιάς το αυγολέμονο μεσα στην σούπα και ανακατευουμε ζωηρα για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.
Τα πεντανόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα!
Η συνταγή είναι της Βέφας και την φτιάχνουμε στο σπίτι χρόνια τώρα.
Πηγή supersyntages.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2024 | 12:12
Διεξαγωγή άσκησης προσομοίωσης σεισμού στη Λάρισα στο κτίριο του Μύλου του Παππά - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2024 | 12:06
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2024 | 12:02
Θανατηφόρο τροχαίο για 36χρονο στην Ημαθία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.04.2024 | 11:57
Σύσκεψη για την αρδευτική περίοδο σε Καρδίτσα – Λάρισα, στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού παραμένει η διαχείριση των νερών της Λ. Πλαστήρα - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2024 | 11:53
Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βόλου είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στο Σωκράτη Σαββελίδη - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2024 | 11:40
Επερώτηση της Συμπαράταξης Λαρισαίων για τη διάνοιξη της οδού Τάκη Τσιόγκα - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2024 | 11:32
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια στη ΜΕΘ στο «Αττικόν» και τα παράπονα του βουλευτή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.04.2024 | 11:27
Τμηματικά η πληρωμή συνδεδεμένων, αγωνίες ως την Μεγάλη Πέμπτη-ξεκινούν από Παρασκευή απόγευμα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.04.2024 | 10:22
HVA: Η ολλανδική εταιρεία που θέλει να επενδύσει 1 δισ. στη Θεσσαλία – σχέδιο ενοικίασης της γης για 100 χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2024 | 12:35
Ρίγκ η Βουλή: Ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.04.2024 | 16:29
Δ. Κουρέτας: Θέλουν να κάνουν τους Θεσσαλούς αγρότες υπαλλήλους πολυεθνικών -τι είπε για τον Ενιαίο Φορέα Υδάτων (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2024 | 13:05
Έγινε η παράδοση των 30 κλινοστρωμάτων στην Ογκολογική του πανεπιστημιακού από την Αντικαρκινική Λάρισας (ΦΩΤΟ+ video) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.04.2024 | 19:56
Καλλιάνος σε Γεωργιάδη: «Το τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του» - ΕΛΛΑΔΑ | 24.04.2024 | 18:42
Αρναούτογλου: Η σκόνη φεύγει, οι βροχές έρχονται - Τι καιρό θα κάνει Μεγάλη Εβδομάδα και Κυριακή του Πάσχα - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2024 | 12:52
Υπέφερε από αφρικανική σκόνη χθες το απόγευμα και ο Βόλος (ΦΩΤΟ) - ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.04.2024 | 10:19
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή