Electronet Β.Κ. Καζάνα

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και τυριά

Φαγητό

Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και τυριά
08.11.2018 | 16:52
Νέος Αγων

Ψήσιμο: 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

λαζάνια: 12 πλάκες
κιμάς: 350 γρ., μοσχαρίσιος
μανιτάρια: 250 γρ.
κρεμμύδι ξερό:1
φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονσέρβας: 150 γρ., ψιλοκομμένα
ζάχαρη: λίγη
κεφαλογραβιέρα και κασέρι: 300 γρ., τριμμένα, ανάμεικτα
μπεσαμέλ: 4 φλιτζάνια του τσαγιού, έτοιμη ή σπιτική
αυγά: 2
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρό κατσαρολάκι και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3’. Ρίχνετε την ντομάτα ή τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 35’ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Μοιράζετε την μπεσαμέλ σε δύο μέρη. Απλώνετε μικρή ποσότητα του ενός μέρους της μπεσαμέλ σ’ ένα ορθογώνιο ταψάκι. Καλύπτετε την μπεσαμέλ με 4 πλάκες λαζάνια και από πάνω βάζετε πάλι λίγη μπεσαμέλ και μετά μια στρώση κιμά. Πασπαλίζετε με λίγα απ τα τυριά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάτε το δεύτερο μισό της μπεσαμέλ με τα αυγά, τα υπόλοιπα τυριά και το αλατοπίπερο. Την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε για 40’ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε 20’ να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Πηγή icookgreek.com

 



Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και τυριά

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Bruno Online Delivery
Fashion City Outlet

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^