Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Το δημοτ. συμβούλιο Λαρισαίων ζητά να παγώσει το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση

Κρίσιμη η έκτακτη συνεδρίαση για το ακαδημαϊκό μέλλον της Λάρισας

Το δημοτ. συμβούλιο Λαρισαίων ζητά να παγώσει το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση
08.10.2018 | 21:28
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 Μία λέξη στο τελικό ψήφισμα η «απόσυρση» αντί «του παγώματος και της συζήτησης εξαρχής» ήταν αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις στο τέλος της πολύωρης έκτακτης συνεδρίασης, του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας με θέμα το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η απόφαση πάντως υπήρξε τελικά ομόφωνη και με αυτή το δημοτικό συμβούλιο τάσσσεται επί της ουσίας κατά του νομοσχεδίου του κ. γαβρόγλου που τέθηκε προς διαβούλευση, η οποία και έληξε σήμερα το πρωί.

 

Το


  Ωστόσο παρόλα αυτά το κλίμα ήταν εποικοδομητικό κατατέθηκαν προτάσεις, από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και το ψήφισμα ζητά από τον υπουργό να δει εκ νέου το θέμα της ίδρυσης δύο πολυτεχνικών τμημάτων στη Λάρισας, το θέμα της έδρας της Γεωπονικής, της μη κατάργησης του Ιατρικών Εργαστηρίων και της λειτουργίας των Τουριστικών επιχειρήσεων στη Λάρισα αντί του Βόλου, όπως και της λειτουργίας του Αβερώφειου αγροδιατροφικού ερευνητικού κέντρου, αλλάκαι τη λειτουργία του Ογκολογικού Κέντρου.

 

Το

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε πως θα έχει επαφές και με τους δημάρχους Τρικάλων και Καρδίτσας για τη σύμπτυξη ενιαίου μετώπου, επισημαίνοντας ότι θα προασπιστεί το συμφέρον της πόλης και όχι συλλογικά ή συντεχνιακά συμφέροντα ενώ ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης αιτιολόγησε την απόφαση της απόρριψης του σχεδίου νόμου από τη Σύγκλητο και ζήτησε απόσυρση και αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΙ επισημαίνοντας ότι όσες προτάσεις και αν κατέθεσαν στον υπουργό δεν εισακούστηκαν.

 Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝ. ΑΛ Κώστας Μπαργιώτας ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου καταθέτοντας τη διαφωνία του με την κατάργηση της Τεχνολογικής βαθμίδας της εκπάιδευσης στη χώρα, ενώ κατά του νομοσχεδίου ταχθηκε και ο π΄ροεδρος του Δυνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών Αχιλλεάς Νταβέλης..

 

Το

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η Ρένα Καραλαριώτου, Ντίνος Διαμάντος και Κώστας Τζανακούλης στάθηκαν στο θέμα της κατάργησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ξαφνικό θάνατο και ότι η πόλη ζει κρίσιμες στιγμές που αφορούν το ακαδημαϊκό της μέλλον…

 Το
Το
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^