Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

«Οι κτηνοτρόφοι κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια»!

Στην Κοιλάδα για τον Άγιο Μάμα ο Μ. Χαρακόπουλος

«Οι κτηνοτρόφοι κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια»!
04.09.2018 | 19:41
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη των κτηνοτρόφων Άγιο Μάμα, στο υπό ανέγερση ομώνυμο εξωκκλήσι του στην Κοιλάδα, παραβρέθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μετά την περιφορά της εικόνας, που κράτησε τιμητικά με τον πρόεδρο του χωριού κ. Παναγιώτη Νατσίδη και την προσφορά του «κουρμπανιού» στους προσκυνητές, ο Θεσσαλός πολιτικός δήλωσε τα εξής:

«Μαζί με τους κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, που δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς αργίες και σχόλες, γιορτάσαμε τον προστάτη τους Άγιο Μάμα. Στην επίκληση του ονόματός του καταφεύγουν οι κτηνοτρόφοι σε κάθε δυσκολία. Χρέος δικό μας είναι να εργαστούμε για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή τους αίροντας εμπόδια και αντικίνητρα που επιβλήθηκαν, όπως η δυσβάστακτη φορολογία και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η χώρα μας είναι τραγικά ελλειμματική σε κρέας και γάλα. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη, εξίσου σοβαρά, το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια!

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί και ο νομός μας θα αποκτήσει -χάρις στην πρωτοβουλία του π. Αδάμ και των ευλαβών κατοίκων της Κοιλάδας- τον πρώτο ναό προς τιμήν του Αγίου Μάμαντος».  

Το εξωκκλήσι, που ξεκίνησε με τον οβολό των πιστών, ανέλαβε να αποπερατώσει η οικογένεια των ομογενών στις ΗΠΑ Αχιλλέα και Κατίνας Λυγγέρα και όπως ανακοίνωσε ο εφημέριος του χωριού π. Αδάμ Κιτσικούδης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως του χρόνου στην εορτή του Αγίου. Στο αναλόγιο οι ιεροψάλτες κ.κ. Χαραλάμπης Ζορμπάς και Ιωάννης Τζικούρας απέδωσαν με κατανυκτικότητα τους ύμνους στον εορτάζοντα Άγιο. 


Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη την οικογένεια του κτηνοτρόφου κ. Παναγιώτη Λαμπρογιώτα που πρόσφερε το παραδοσιακό «κουρμπάνι» με αρνί και πλιγούρι, όπως επίσης και τις εθελόντριες Κυρίες του Φιλοπτώχου που το μαγείρεψαν και φρόντισαν μαζί με τους επιτρόπους για την όμορφη πανήγυρη στο γραφικό λόφο έξω από το χωριό, απ’ όπου έχει κανείς θέα στα γύρω χωριά.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^