Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Φήμες για αιφνιδιασμό Γαβρόγλου και κατάθεση νόμου για τη συγχώνευση εντός ημερών

Ενώ φουντώνουν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλία

Φήμες για αιφνιδιασμό Γαβρόγλου και κατάθεση νόμου για τη συγχώνευση εντός ημερών
20.07.2018 | 19:59
Fashion City Outlet
Όλυμπος - Χυμοί
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - Ανακοίνωση
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket

Συγκεχημένες είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν για το θέμα της συγχώνευσης των τριών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , των δύο ΤΕΙ Θεσσαλιας και Στερεάς και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τη μία κυκλοφορούν φήμες ότι ο υπουργός θα επνασυστήσει τις τεχνικές επιτροπές και πιθανό να επισκεφθεί και τη Λάρισα, στο τέλος της άλλης εβδομ΄δας, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου θα έχει επαφές με το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, από την άλλη, αφήνεται να εννοηθεί, ότι η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και θα κατατεθεί σχέδιο νόμου την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλή, για να προχωρήσει η συγχώνευση, πιθανό με μικρές αλλαγές της τελευταάις στιγμής, ή ακόμη και με βάση το σχεδιο (υπό μορφή non paper) που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ κινητοποίησε και τους φορεις και των 4 θεσσαλικών πρωτευουσών των Νομών.

 Οι μεγαλύετρες αντιδράσεις προέρχονται από τη Λάρισα και την Καρδίτσα, που αποτελούν και τα ισχυρά καδημαίκά κέντρα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου οι φορείς συνειδητοποιούν ότι με το σχέδιο συγχώνευσης, καταργούνται τμήματα και σχολές με ιστορία και προσφορά και στις τοπικές οικονμίες και στο ακαδημαΊκό γίγνεσθαι, αλλά και στην ερευνα και το π[ειχειρείν των περιοχών.

 Δεν λείπουν όμως και οι αντιδράσεις στα Τρίκαλα, αν και εμφανίζονται ευνοημενα με την προσάρτηση τη σχολής διατροφολογίας από την Καρδίτσα και τη δημιουργία έδρας σχολής σε συνάρτηση με το ΤΕΦΑΑ και τη λειτουργία τμήματος φυσικοθεραπείας. Οι αντδράσεςι έχουν να κάνουν με την κατάργηση του τμήματος τεχνολόγων πολιτικών μηχανικών συντήρησης μνημείων.

 Στο Βόλο η παραίτηση Δαναλάτου,από την προεδρία της Γεωπονικής Σχολής, είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ότι η έδρα της Γεωπονικής σταδιακά θα μεταφερθεί στη Λάρισα, όπου ιδρύονται δύο Γεωπονικά τμήματα, ενώ στα 19 σημεία της συγκλήτου του Π.Θ. εκφράζεται και η αντίρρηση για την Οικονομική σχολή, εμε την ίδρυση δύο νέων τμημάτων (Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης επιχειρήσεων) στη Λάρισα.

 Από την πλευρά του ο δήμος Λαρισαίων στη συσκεψη φορέων που συγκάλεσε, φαίνεται να συντάσσεται με την πρόταση της συγκλήτου του ΤΕΙ Θσσαλίας και να ζητά την ίδρυση δύο πολυτεχνικών τμημάτων στη Λάρισα, την ίδρυση σχολής τουρισμού και να μην καταργηθεί το νευραλγικό τμήμα των ιαταρικών επαγγελμάτων και βοηθών εργαστηρίων.

 Η Καρδίτσα αξιώνει την παραμονή της Σχολής Διατροφής - διατολογάις και την υπαγωγή της στη Γεωπονική σχολή με 5 έτη φοίτησης, να παραμείνουν αναλολοίωτα τα τμήματα Δασοπονίας και κυρίως της  Τεχνολογάις Ξύλου και επίπλου και να ιδρυθεί έδρα σχολής, καθώς αισθάνεται ως ο φτωχός συγγενής στη νεα αρχιτεκτονική του πανεπιστημιου που θα προκυψει από τη συγχωνευση , αφού οι άλλες 4 πόλεις, έχουν είτε τρεις έδρες (Βόλος, Λάρισα) είτε μία (Λαμία, Τρίκαλα).

 Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται η κατάθεση σχεδίου νόμου από την πλευρά του υπουργείου, να ανάψει νέες φωτιές, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αρκετοί Θεσσσλοί βρίσκονται σε διακοπές...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Μικρές Αγγελίες
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Αγγλικά Γερογιώκας
ΙΕΚ Όμηρος
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^