Electronet Β.Κ. Καζάνα

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Φασολάκια με κατίκι και λουκάνικο

Γεύση

Φασολάκια με κατίκι και λουκάνικο
18.07.2018 | 12:04
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM


Τα φασολάκια πρέπει να είναι al dente. Αν δεν σας αρέσουν τραγανά, τα αφήνετε να βράσουν για περισσότερη ώρα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σ. τυρί κατίκι Δομοκού
4 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο, κομμένα σε ροδέλες των 3 εκ.
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, στρoγγυλά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές τσίλι καυτερές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτι
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι και τα φέρνουμε μια βόλτα. Σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τα αρωματικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με 1 κ.σ. κατίκι σε κάθε πιάτο.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης, in.gr



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Fashion City Outlet

ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^