Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Δύο τμήματα Γεωπονικής στη Λάρισα δίνει ο Γαβρόγλου για να κάμψει αντιδρασεις

Θα επισκεφυθεί το προσεχές διάστημα το campus του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δύο τμήματα Γεωπονικής στη Λάρισα δίνει ο Γαβρόγλου για να κάμψει αντιδρασεις
30.06.2018 | 09:59
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με μία συμβιβαστική λύση που θα φερει δύο τμήματα της Γεωπονικής σχολής στη Λάρισα, αλλά θα διατηρεί την εδρα της σχολής στο Βόλο, επιέστρεψε σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης από την Αθήνα, όπου είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα της συγχώνευσης των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων στη Θεσσαλία.

 Επίσης απέσπασε τη δέσμευση ότι ο υουργός θα επισκεφθεί το campus του ΤΕΙ Θεσσαλίας ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμασι, τις υποδομές και να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λάρισα.

 Ο δήμαρχος αναμένεται να κάνει δηλώσεις πιθανότατα σήμερα ή τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται από την ερχομενη εβδομάδα να δημοσιοποιηθεί το σχέδιο της συγχώνευσης το οποίο ακόμη βρίσκεται υπό διαμόρφωση, ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Ο προγραμματισμός προβλέπει η δημόσια διαβούλευση να κρατησει μέχρι το Σεπτέμβρη, οπότε και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο της συγχώνευσης.

 Η Λάρισα εξακολουθεί να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα πέρα απο τη Γεωπονική και την αξιοποίηση της Αβερώφιου ως πρότυπου ερευνητικού κέντρου και το θέμα της ίδρυσης δύο Πολυτεχνικών τμμάτων (των Ηλεκτρολόγων μηχανικών και των Χημικών μηχανικών). Τις επόμενες ημέρες εξάλλου ο δήμαρχος αναμένεται να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη φορέων στη Λάρισα για τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου.

 Το θέμα της συγχώνευσης πάντως βρίσκει αντίθετη την πρυτανεία του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κάτι που διαφάνηκε και στις συσκέψεις που έγναν την άνοιξη στο υπουργείο. Η πρόταση βέβαια για τη μετφορά της Γεωπονικής στη Λάρισα και την ιδρυση πολυτεχνικών τμημάτων ανήκει στην πρυτανεία, η οποία υπό προύποθέσεις θα μπορούσε να συναινέσει, εαν και εφόσον το σχέδιο γίνει πιο συγκεκριμένο με οδικό χάρτη για τα ακαδημαίϊά ζητήματα.

 Είναι προφανές ότι το θέμα θα απασχολήσει τη Θεσσαλία όλο το καλοκαίρι, αφού ενστάσεις υπάρχουνακι από άλλε πόλεις για το σχέδιο τςη συγχώευσης όπως για παραδειγμα από την Καρδίτσα, που θα είναι η μοναδική από τις 5 πόλεις (συμπεριλαμβανομένης και της Λαμίας) όπου δεν θα υπάρχει έδρα σχολής. Με βάση τη νέα αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου Θεσσαλίας προβλέπονται 3 ΄έδρες στο Βόλο, δύο στη Λάρισα και από μία σε Τρίκαλα και Λαμία.

 Τέλος για το θέμα της συγχώνευσης κάθετα αντίθετος έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, ενώ και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός το έχει χαρακτηρίσει πρόχειρο και ανεδαφικό αφού καταργεί την τεχνολογική βαθμίδα της εκπαίδευσης στην Κεντρική Ελλάδα, σε μία περίοδο πουατή αποτελεί διέξοδο και για τους νέους της περιοχής, αλλά και για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας...



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^