Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Δραματική μείωση των κονδυλίων για τους αγρότες φέρνει η νέα ΚΑΠ

Τι αναφέρει ο αναπλ. καθηγητής Γεωπονικής Στάθης Κλωνάρης

Δραματική μείωση των κονδυλίων για τους αγρότες φέρνει η νέα ΚΑΠ
24.06.2018 | 09:23
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

ΗΕυρωπαϊκή Επιτροπή, την 1η Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα τις νομοθετικές προτάσεις της που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2021-2027. Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπεται συνολικά το ποσό των 365 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές όπου, σύμφωνα με την ΕΕ, είναι μειωμένο κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Αντίθετη άποψη έχει γνωστό think tank, το οποίο υποστηρίζει ότι η χρηματοδότηση για τον πρώτο πυλώνα της ΚΑΠ μειώνεται περίπου κατά 10% και για τον δεύτερο κατά 25%. Λόγω της υποχρηματοδότησης του Β’ Πυλώνα, η Επιτροπή προτείνει, σε όσα κράτη-μέλη το επιθυμούν, τη χρηματοδότησή του με επιπλέον κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όσον αφορά την Ελλάδα, για την περίοδο 2021-2027 θα λάβει το ποσό των 18,263 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές), όπου τα 14,255 δισ. θα αφορούν άμεσες ενισχύσεις, τα 440 εκατ. τη στήριξη της αγοράς και τα 3,587 δισ. την αγροτική ανάπτυξη.

Η μείωση των κονδυλίων που κατευθύνονται στην ΚΑΠ βρίσκει αντίθετη την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όπου, σε συμμαχία με άλλες 5 χώρες (Ιρλανδία Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Φιλανδία), διεκδικούν να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ στα επίπεδα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^