Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το νέο νομοσχέδιο

θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Βόλο

Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το νέο νομοσχέδιο
13.06.2018 | 15:39

Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στις 7 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στον Βόλο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ «η κυβέρνηση θα φέρει στις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή, με τη γνωστή της πρακτική του κατεπείγοντος, το νέο νομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, που συμφώνησε με την Τρόικα, τα οποία συνεπάγονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες και τελικά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Διεκδικήσεις:
• Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων.
• Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.
• Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.
• Όχι στη φοροληστεία – Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.
• Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Αυτοδιοίκησης.
• Όχι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, του ρεύματος, του νερού και των Μεταφορών».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, «να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας».
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ», αναφέρει ανακοίνωση.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Ενωμένα Φροντιστήρια
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Παν. Θεσσαλίας - Βραδιά Ερευνητή

Fashion City Outlet
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^