Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Δραστικά μέτρα από τη ΔΕΗ για τους ΟΕΒ που δε θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση πριν τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Δραστικά μέτρα από τη ΔΕΗ για τους ΟΕΒ που δε θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους
13.06.2018 | 11:21

Το γόρδιο δεσμό των χρεών από τους Οργανισμούς Έγγειων Βελτιώσεων επιχειρεί να κόψει η ΔΕΗ, θέτοντας ουσιαστικά τελεσίγραφο για τις οφειλές που συνεχίζουν να διατηρούν για τους λογαριασμούς ρεύματος. Καθώς η ΔΕΗ θεωρεί ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας που έχουν συσσωρευτεί σημαντικά χρέη, οφείλονται όχι σε αδυναμία αλλά αποτελούν επιλογή των Οργανισμών να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της εταιρείας, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι “να τραβηχτεί η πρίζα”.

Πρακτικά η δυνατότητα της ΔΕΗ περιορίζεται στην παύση της εκπροσώπησης των ΟΕΒ, οι οποίοι θα συνεχίσουν να μην αποπληρώνουν τις οφειλές τους, που σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο προμηθευτή πέραν της ΔΕΗ ή θα μείνουν χωρίς ρεύμα ή θα συνεχίσουν να προμηθεύονται από τη ΔΕΗ ως προμηθευτή καθολικής υπηρεσίας σε ακριβότερη κατά 10% τιμή.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας συνολικά 206 ΟΕΒ οφείλουν στη ΔΕΗ 45,6 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκ έχουν διακανονιστεί. Ωστόσο όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Παναγιωτάκης, πάνω από το 20% του συνολικού χρέους, δηλαδή 10,2 εκ. ευρώ προέρχονται από ΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως εκτιμά η διοίκηση της ΔΕΗ, αυτά τα ποσά δεν οφείλονται σε αδυναμία πληρωμής ή σε ασυνέπεια των αγροτών, αλλά σε στρατηγική επιλογή.

Πάντως σε κάποιες περιπτώσεις η ΔΕΗ αδυνατεί να αντιδράσει καθώς έχουν εκδοθεί προσωρινές διαταγές απαγόρευσης της αποκοπής του ρεύματος σε ΟΕΒ με συσσωρευμένες οφειλές.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Μικρές Αγγελίες

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Ενωμένα Φροντιστήρια
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Παν. Θεσσαλίας - Βραδιά Ερευνητή

Fashion City Outlet
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^