Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Μειώθηκε κατά 75% η τευτλοκαλλιέργεια φέτος στη Θεσσαλία

Από τα 12.000 στρέμματα σπάρθηκαν μόλις 4000 και αυτά όψιμα...

Μειώθηκε κατά 75% η τευτλοκαλλιέργεια φέτος στη Θεσσαλία
27.05.2018 | 15:41
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εξαφανίζεται σταδιακά η τευτλοκαλλιέργεια από το θεσσαλικό κάμπο, ιδιαίτερα μετά τη φετινή επριπέτεια που πέρασαν οι τευτλοπαραγογοί, οι οποίοι παραμένουν ακόμη απλήρωτοι από την περσινή σοδειά, έχοντας λάβει μόνο ένα μέρος από τα χρήματά τους και εναποθέτοντας στη συνεταιριστική τράπεζα Σερρών τις όποιες ελπίδες για εξόφλησή τους.

 Από τα 12.00 στρέμματα πέρυσι στη Θεσσαλία, φέτος σπάρθηκαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή , μόλις 4000 στρέμματα και αυτά με πολλές διαβεβαιώσεις από την ΕΒΖ, ότι θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση..

 Οι καλλιέργειες φυσικά έχουν οψιμίσει, αφού σπάρθηκαν καθυστερημένα τα τεύτλα και είναι άγνωστο ποιά θα είναι η τύχη της σοδειάς...

 Υπενθυμίζουμε ότι πριν από την ψήφιση της ΚΟΑ ζάχαρης το 2006 που σήμανε το κλείσιμο τουεργοστασίου ζάχαρης στη Λάρισα, στη Θεσσαλία καλλιεργούνταν μέχρι και 100.000 στρέμματα με τεύτλα.

 Μία λοιπόν από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες στον κάμπο εξαφανίζεται σταδιακά και μαζί της απαξιώνεται και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που τη συνοδευε (όπως τα μηχανηματα τευτλοεξαγωγής), ενώ άγνωστο παραμένει ποιά θα είναι η τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η χώρα πλέον γίνεται σταδιακά εισαγωγική σε ζάχαρη, κυρίως από Σερβία , αλλά και Βραζιλία (από ζαχαροκάλαμο) και η Θεσσαλία χάνει σταδιακά τα ερείσματά της ως η περιφέρεια που κάλυπτε τις επισιτιστικές ανάγκες της χώρας, με βάση το σχέδιο του Ελευθέριου Βενιζέλου, αφού εισαγωγή κάνει  και σε λευκό αλεύρι, από μαλακό σιτάρι, για το ψωμί...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^