Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ξεσηκωμός παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας στις 30 Μαίου

Κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης

Ξεσηκωμός παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας στις 30 Μαίου
23.05.2018 | 14:10

Κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης διαδηλώνουν οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της Μαγνησίας.Καλούν τους Βολιώτες σε μαζική συμμετοχή στην Πανεθνική ημέρα δράσης, που είναι και ημέρα απεργίας.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 9 το πρωί. Εκπρόσωποι αρκετών από τους 17 φορείς και Συλλόγους, που αποτελούν τον κορμό της Κοινωνικής Συμμαχίας σε τοπικό επίπεδο παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και ανέφεραν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ήταν καιρός μετά από οκτώ και πλέον χρόνια να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας για να διεκδικήσουν την ελπίδα.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος τόνισε ότι έγιναν δύο συσκέψεις, για την προετοιμασία της κοινωνικής συμμαχίας, ενόψει της ημέρας δράσης, για την οποία θα υπάρξει και συνέχεια. Όπως είπε, εργατική τάξη έχει πληγεί ιδιαίτερα, με μειώσεις μισθών και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα δήλωσε ότι και οι μηχανικοί πλήττονται από την αβάσταχτη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης δήλωσε ικανοποιημένος που επιτέλους μετά από 10 χρόνια ύφεσης υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς για μία εναλλακτική πρόταση όλα τα οικονομικά επίπεδα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Στρατηγόπουλος τόνισε ότι η κοινωνική συμμαχία είναι μια σύμπραξη φορέων που έχουν διαφορετική αφετηρία και το στοίχημα είναι να μπορέσουν να βρεθούν από άποψη ιδεών και προτάσεων, για να αντιμετωπίσουν ως εταίροι τα ζητήματα που τους αφορούν χωρίς παρεμβάσεις της πολιτειακής εξουσίας και να οργανώσουν κοινωνικό διάλογο.
Ο Τρύφων Πλαστάρας πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ τόνισε ότι όλοι φορείς ενώνονται εκ νέου για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αγγίξουν όλους, είτε έχουν είτε όχι προβλήματα.Κατηγόρησε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια πάνε σε εκδηλώσεις που εκφράζουν αντίσταση και από την άλλη υποστηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές.
“Οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν σε μια αγορά που χάνει αντί να κερδίζει”, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά αναπήρων Ιππόκαμπος Πέτρος Μπέλλος τόνισε ότι το μοναδικό σωματείο κινητικά αναπήρων στη Θεσσαλία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την πανεθνική ημέρα δράσης συμμετέχουν, ενώ ο πρόεδρος της έτερης ΟΕΒΕΜ στη Μαγνησία Κωνσταντίνος Τσουράπας ζήτησε τη συμμετοχή όλων στην κοινή αυτή προσπάθεια.
Ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Βάιος Κουκλουμπέρης είπε ότι η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που υπέστη τη λαίλαπα των μνημονίων είναι οι πολύτεκνοι δεν μπορούσαν να μην είναι παρόντες, στο κάλεσμα, ενώ πρόσθεσε ότι σε όλα τα αιτήματα αναδεικνύεται το πρόβλημα του δημογραφικού.
Στο δημογραφικό προβλημα που είναι μια ωρολογιακή βόμβα επισλημανε η πρόεδρος των Τριτέκνων Σούλα Βακουφτσή.
Για πρόχειρη και ανοργάνωτη κινητοποίηση έκανε λόγο ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης Γιάννης Γρηγορίου που είπε ότι οι επαγγελματίες έχουν βαρεθεί τα ψέματα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΒΕΕ και των τριτοβάθμιων οργανώσεων και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους.


Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης είπε ότι η κοινωνική συμμαχία είναι χώρος προβολής των αιτημάτων των εργαζομένων που ανησυχούν για βασικά ζητήματα. Για ους δημόσιους υπαλλήλους είπε ότι υπάρχουν προβλήματα με το νόμο Κατρούγκαλου, την αξιολόγηση και τους μισθούς, ενώ πρόσθεσε ότι με μισθούς 300 € δεν θα υπάρχουν πλέον συνταξιούχοι.


Η πρόεδρος του Συλλόγου ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη τόνισε ότι τα νέα μέτρα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και που χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να τα αντιμετωπίσουν. 
Τέλος, η Μαρία Καραγκούνη πρόεδρος του Συζύγου Θανόντων Αξία δήλωσε ότι καταργούν τις συντάξεις χηρείας και γυναίκες θα μείνουν χωρίς σύνταξη από το 2019, είπε ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται κανέναν και θα βρεθούν στους δρόμος μέχρι να δικαιωθούν.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Ενωμένα Φροντιστήρια
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Παν. Θεσσαλίας - Βραδιά Ερευνητή

Fashion City Outlet
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^