Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Μήνυση και αγωγή 500 εκατομ. ευρώ κατά της ΑΓΕΤ κατέθεσε o Αχιλλέας Μπέος !

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο

Μήνυση και αγωγή  500 εκατομ. ευρώ κατά της ΑΓΕΤ κατέθεσε o Αχιλλέας Μπέος !
03.05.2018 | 16:33
Fashion City Outlet
Agronuts
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Μήνυση και αγωγή κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου o δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ και της εταιρίας για ρύπανση του περιβάλλοντος και διεκδικεί για λογαριασμό του Δήμου Βόλου 500.000.000 ευρώ.

Στην αγωγή περιλαμβάνονται μετρήσεις αέριων ρύπων που δείχνουν επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και τονίζεται πως η ΑΓΕΤ χρησιμοποιεί μηχανήματα για την καύση απορριμμάτων που δεν είναι κατάλληλα, με συνέπεια να παράγονται ρύποι.Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Βόλου υποστήριξε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή, καθώς έχει στη διάθεσή του μετρήσεις αέριων ρύπων που δείχνουν επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.Ισχυρίστηκε ακόμη πως η ΑΓΕΤ χρησιμοποιεί μηχανήματα για την καύση απορριμμάτων που δεν είναι κατάλληλα, με συνέπεια να παράγονται ρύποι.

Ερωτηθείς για το τί προσδοκά με την κατάθεση νέας μήνυσης εναντίον της ΑΓΕΤ, καθώς η προηγούμενη που κατέθεσε μπήκε στο αρχείο, ο κ. Μπέος αρκέστηκε να πει ότι όλα τα δάκτυλα δεν είναι τα ίδια.
Η Δημοτική Αρχή του Βόλου καλεί τους πολίτες να μετάσχουν και να διαδηλώσουν ειρηνικά την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, όπως αυτή γίνεται σήμερα, χωρίς, όπως προκύπτει, να τηρούνται όλοι οι αναγκαίοι όροι και να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Βόλου θεωρεί ότι με το συλλαλητήριο του Σαββάτου, της 5ης Μαΐου 2018, οι πολίτες του Βόλου έχουν τη δυνατότητα να στείλουν το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, για άμεση λήψη μέτρων, με την αυστηροποίηση της κείμενης Νομοθεσίας και συμμόρφωση προς τα ισχύοντα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Μαουσίδης-Νάνος

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Όλυμπος
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Thema - Scavolini
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Κισσός Πηλίου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^