Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

ICBS

Καταρρέει η κτηνοτροφία: δραματική μείωση των τιμών στο γάλα

Πραγματοποιούν πανθεσσαλική σύσκεψη το Σάββατο στον Τύρναβο οι κτηνοτρόφοι

Καταρρέει η κτηνοτροφία: δραματική μείωση των τιμών στο γάλα
16.04.2018 | 14:23

 Δραματικές είναι οι εξελίξειςστο χώρο της αιγοπροβατοτροφίας με τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για αφανισμό των κοπαδιών, λόγω τς μείωσης των τιμών στο γάλα σ επίπεδα πλέον κάτω και από τα 85 λεπτά το κιλό.

 Την διεξαγωγή πανθεσσαλικής συνάντησης των κτηνοτρόφων το επόμενο Σάββατο 21 Απριλίου στις 11:30 π.μ. στο Εμμανουήλιο Πνευματικό Κέντρο στον Τύρναβο αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Ομοσπονδία καλεί στη σύσκεψη τους βουλευτές της Θεσσαλίας όλων των κομμάτων, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και όλους τους δημάρχους της Θεσσαλίας να παρευρεθούν και να πάρουν επίσημα θέση στην διάλυση της κτηνοτροφίας στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «η κατάσταση στον χώρο της κτηνοτροφίας το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει στο απροχώρητο και κινδυνεύουμε με αφανισμό. Η πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και στα αμνοερίφια είναι τέτοια που σε λίγο διάστημα δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στην Ελλάδα. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συνάδελφους κτηνοτρόφους να παρευρεθούν στην πανθεσσαλική συνάντηση και να δώσουμε όλοι μαζί έντονα μια δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να μας αφανίσουν. Η ελληνική αιγοπροβατοτροφία εκπέμπει S.O.S.»Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Μικρές Αγγελίες

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
kayak

ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Κατηγορίες και Θέματα

Ακολουθήστε μας
  ^