Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

ICBS

«Πασχαλιόγιορτα» στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΘΙΜΟ

«Πασχαλιόγιορτα» στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς
16.04.2018 | 11:19
thesnea.gr


Με τη συμμετοχή αρκετών Νιβολιανιτών, και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκαν και τα φετινά «Πασχαλιόγιορτα» στο πανέμορφο και καταπράσινο αυτήν την εποχή Μεγαλόβρυσο του Δήμου Αγιάς, το απόγευμα της Τρίτης, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Σε δύο σειρές, μπροστά οι γυναίκες και πίσω οι άνδρες, ντόπιοι και επισκέπτες, με τους γηραιότερους να προπορεύονται, τραγούδησαν χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων με μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο «Σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η Γη, σημαίνουν τα Ουράνια...», «Ήλιε μ’, γιατί άργησες να βγεις κι αργείς να βασιλέψεις...», χόρεψαν τον παραδοσιακό με σταυρωτά τα χέρια χορό, ενώ σε όλους μοιράστηκαν κόκκινο αυγό, πασχαλινό κουλούρι, μπάτζος και άφθονο κρασί. Του χορού προηγήθηκε ο αναστάσιμος εσπερινός, τον οποίο τέλεσε ο ιερέας π. Ιωάννης Ολαέρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αγιάς Σμυρλής Βασίλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιαννουλέα Χριστίνα και Σκαρκάλης Χρήστος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Μπατζιόλας Ζάχος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεγαλοβρύσου και Μεταξοχωρίου, Λάμπρου Ευάγγελος και Πατσιαβούρας Ιωάννης αντίστοιχα, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς Παπακώστα Βαΐτσα.

Του Νίκου Γουργιώτη -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
kayak

ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Κατηγορίες και Θέματα

Ακολουθήστε μας
  ^