Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Βιβλική η καταστροφή στο Πήλιο - Δεν έχει τέλος η δοκιμασία απο τη κακοκαιρία

Ξεπερνά τα 100εκ Ευρώ το κόστος των ζημιών που έχουν προκληθεί

Βιβλική η καταστροφή στο Πήλιο - Δεν έχει τέλος η δοκιμασία απο τη κακοκαιρία
26.02.2018 | 18:13
Όλυμπος - Αρωνία
Ηρακλής - Expo
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket

Εικόνες αποκάλυψης καταγράφει ο τηλεοτπικός φακός στο οδικό δίκτυο όπου υπάρχουν καθιζήσεις – καταπτώσεις σε πάρα πολλά σημεία.Έχουν καταγραφεί πάνω απο 30 σημεία καθιζήσεων στον άξονα από Ξουρίχτι μέχρι Ζαγορά και τρία νέα στον άξονα από Καράβωμα μέχρι και τα Χάνια.

Οι τρεις νέες καθιζήσεις, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, έθεσαν εκτός λειτουργίας, το μοναδικό ασφαλές δίκτυο από και προς το Δήμο Ζαγοράς, απ’ όπου διέρχονται λεωφορεία και φορτηγά κμε αποτέλεσμα  το Πήλιο να κοπεί στα δύο. Ο δρόμος Χανίων–Κισσού θεωρείται πλέον επικίνδυνος για την κίνηση φορτηγών και λεωφορείων, καθώς οι κλίσεις είναι πολύ μεγάλες, ενώ στο οδικό δίκτυο, από Ξουρίχτι προς Ζαγορά, απαγορεύτηκε η κίνηση λεωφορείων και φορτηγών, καθώς οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και καταρρέουν.Αποκλεισμένο είναι και το Πουρί, από τη Ζαγορά καθώς στη θέση του δρόμου ξεπήδησε χείμαρρος!

Βιβλική


Συνολικά στο Πήλιο επιχειρούν 20 μηχανήματα της περιφέρειας, μπουλντόζες, φορτωτές και τσαπάκια. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς υπήρξε και νέα επιδείνωση του καιρού από χθες το βράδυ.Οι δρόμοι “κόβονται σαν βούτυρο” και η βροχή δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. όλες οι πρόχειρες παρεμβάσεις που γίνονται για να λειτουργεί το δίκτυο καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά. Η βροχή έχει διαλύσει ακόμα και αυλές σπιτιών, οι δρόμοι είναι ρέματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς - Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη το νερό από την βροχόπτωση όλη τη νύχτα επιδείνωσε τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις σε Ζαγορά – Καράβωμα και Χάνια -Καράβωμα, Η Τσαγκαράδα είναι απροσπέλαστη καθώς τα ρέματα έχουν σκεπάσει το δρόμο που οδηγεί στο χωριό.Στο Πουρί ξημέρωσαν χωρίς ρεύμα, όπως και στη Ζαγορά και στο Ανήλιο και την Τσαγκαράδα δεν έχουν νερό. Οι κάτοικοι αναφέρουν πως δεν έχουν ξαναζήσει τέτοιο φαινόμενο.

Βιβλική


Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη κάνει λόγο για μια τραγική κατάσταση που όμοιά της δεν έχουμε συναντήσει ξανά. Υπάρχουν δυναμικές καθιζήσεις ανά μία ώρα και φαινόμενα σε εξέλιξη σε όλο το Πήλιο. Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιούμε αποκαταστάσεις και καταγράφουμε τις ζημιές οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Έχουμε καταφέρει το ακατόρθωτο, να υπάρχει βατότητα στο οδικό δίκτυο, παρά τα πρωτοφανή φαινόμενα και τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές των καθιζήσεων. Συστήνουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις έως ότου σταματήσουν τα φαινόμενα».Στη διασταύρωση του Κισσού το νερό έχει δημιουργήσει χαράδρα και στη Μακρυρράχη σημειώθηκε νέα κατολίσθηση. “Η κατάσταση είναι τραγική. Ανάμεσα σε αυτά τα σημεία έχουμε εγκλωβισμένους μηχανικούς μας. Ζητήσαμε τη βοήθεια του στρατού με δύο τζιπ για να μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιον συμπολίτη μας που θα έχει ανάγκη.

Βιβλική


Τεράστιες είναι όμως οι καταστροφές και στο Νότιο Πήλιο.Υπάρχουν καταστροφές στο οδικό δίκτυο που είναι απροσπέλαστο, σε κρηπιδώματα, τοιχία αντιστήριξης και αγωγούς ύδρευσης. Ακόμη και ο αγωγός του φράγματος Παναγιώτικο έχει αποκαλυφθεί εξαιτίας των κατολισθήσεων ενώ οι παραλίες έχουν «εξαφανιστεί».


Βιβλική

Βιβλική

ΒιβλικήΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Thema - Scavolini
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^