Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Στάχτη έγιναν δύο παραπήγματα όπου έμεναν δύο οικογένειες Ρομά στη Νεάπολη

Κινδύνεψε ένα πεντάχρονο αγοράκι

22.02.2018 | 18:16

Στάχτη έγιναν δύο παραπήγματα όπου έμεναν δύο οικογένειες Ρομά στη Νεάπολη. Οι παράγκες ήταν κατασκευασμένες από νοβοπάν και πλαστικά.Καταστράφηκαν ολοσχερώς και δύο οικογένειες έμειναν στο δρόμο. Από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε η φωτιά και δεν άργησε να επεκταθεί. Άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε προληπτικά ένας άντρας γιατί ένιωσε δυσφορία από τις αναθυμιάσεις.
Ο συναγερμός σήμανε στις 12.30 περίπου το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και στο ΕΚΑΒ, μετά από κλήση για εκδήλωση μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Νεάπολης.Η φωτιά ξέσπασε σε παράγκα στην περιοχή όπου βρίσκονται παραπήγματα όπου διαμένουν αθίγγανοι στην Νεάπολη, κοντά στην Λαχαναγορά. Λόγω της έκτασής της επεκτάθηκε γρήγορα και σε παρακείμενο παράπηγμα.Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη, και πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι άτομα βρίσκονται μέσα σε παραπήγματα και πιθανά να κινδυνεύουν από αναθυμιάσεις.Στην παράγκα όπου ξέσπασε η φωτιά βρίσκονταν ένα παιδί 5 ετών και πυροσβέστες αλλά και αθίγγανοι μπήκαν μέσα στο χώρο και μετά από προσπάθεια προσέγγισαν το παιδί και το έβγαλαν σώο από τη φλεγόμενη παράγκα.Ωστόσο, ένας 30χρονος ο οποίος είχε μπει στο παράπηγμα για να σώσει το παιδί εισέπνευσε καπνό και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου για ΄την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από καντήλι που ήταν αναμμένο μέσα στην παράγκα.Στο σημείο παρέμενε δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.Στάχτη έγιναν δύο παραπήγματα όπου έμεναν δύο οικογένειες Ρομά στη Νεάπολη

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^