Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Βομβαρδισμένο τοπίο στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου από τις καταστροφικές βροχές

Η αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη προσφευγει στον εισαγγελέα για μπαζωμένα ρέματα

22.02.2018 | 17:15

Δραματική είναι η κατάσταση στο Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, όπως την περιέγεραψε το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο δήμαρχος Πατής Κουτσάφτης, καθώς έχουν ξηλωθεί δρόμοι, σχίστηκαν πάρκιγκ, είχαμε κατάπτωση δρόμων, οικισμούς χωρίς νερό, ενώ από αργά το μεσημέρι άρχισε πάλι δυνατή  βροχή.

 Ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε την αντιπερειφερεια για τη συνδρομή της με μηχανήματα στη διάνοιξη των δρόμων από τις κατολισθήσεις, τους χειριστές των δημοτικών μηχανημάτων και τους ιιώτες, ζήτησε από τον Επίτροπο να αφήσει την τυπολατρία και να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί με νομότυπο τρόπο, αυτή η κατάσταση από το Δήμο που βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες στο έλεος του Θεού, από τις έντονες βροχοπτώσεις...

Βομβαρδισμένο

 

 Τόνισε τέλος πως σχεδόν σε όλους τους καθετους δρόμους προς τη θάλασσα, από Ζαγορά προς Χορευτό, από Τσαγκαράδα προς Μυλοπόταμο, από Μούρεσι προς Νταμούχαρη κλπ, έχουμε καταπτώσεις, κατολισθησεις και άνοιγμα του οδοδτρώματος!Τέλος ανέφερε πως δεν υπάρχει θένμα μπαζωμένων ρεμάτων στο δήμο του, αλλά οι βροχοπτώσεις είναι πρωτόγνωρες

 Η αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη προσφευγει στον εισαγγελέα για τα μπαζωμένα ρέματα - Ζητά 24 έργα 100 εκ. €

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση μετα τα όσα γνωστοποιήθηκαν απο την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωοροθέα Κολυνδρίνη για την ύπαρξη δεκάδων μπαζωμένων ρεμάτων στο Νομό Μαγνησίας.Η αποκάλυψη τους έγινε μετά την εκδήλωση των έντονων και συνεχόμενων καιρικών φαινομένων.Η αντιπεριφερειάρχης θα απευθυνθεί στην εισαγγελία για να δοθεί ένα τέλος στην άναρχη κατάσταση των τελευταίων ετών και να διαπιστωθεί ποιοι έδωσαν άδειες για κατοικίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πάνω σε ρέματα.Σύμφωνα με τη κ Κολυνδρίνη, η τεχνική υπηρεσία εντόπισε κατασκευές που βρίσκονται σε ρέματα και εμποδίζουν τη διέλευση του νερού. Η Εισαγγελία θα κληθεί να εξετάσει γιατί δόθηκαν άδειες από την Πολεοδομία για αυτές τις κατασκευές αλλά και αν έγιναν αποστραγγιστικά έργα στα σημεία αυτά.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τις καταστροφές που υπέστη η Μαγνησία μετά τις πρόσφατες κακοκαιρίες, η κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν εκδηλωθεί στον Νομό τρία διαφορετικά και έντονα καιρικά φαινόμενα.Η κ. Κολυνδρίνη σημείωσε πως τα τελευταία τρία χρόνια η Περιφέρεια έχει υλοποιήσει έργα άνω των 15 εκ. στις ορεινές περιοχές του νομού.Η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε πως η Αντιπεριφέρεια είναι έτοιμη να ξεκινήσει ακόμα και από αύριο τις εργασίες αποκαταστάσεις των ζημιών αν σταματήσουν οι βροχοπτώσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπου στο Χορευτό σημειώθηκε καθίζηση στον δρόμο, όπως και στο δέλτα του Κισσού, στην Τσαγκαράδα καθώς και πολλές πτώσεις δέντρων.
Ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Φλαμπούρης σημείωσε πως ήταν μεγάλες οι εντάσεις της βροχής,ενώ απο την πλευρά του, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Κουβαρδάς ανέφερε πως η Αντιπεριφέρεια βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα και δεν έχει κλείσει καθόλου ο δρόμος, με εξαίρεση την απαγόρευση διέλευσης λεωφορείων στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Η άμεση αντιμετώπιση των ζημιών ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ με τις νέες καταστροφές. Αυτή τη στιγμή η Αντιπεριφέρεια έχει τρέχουσες εργολαβίες 2,5 εκ, ευρώ με τις οποίες θα ξεκινήσει στην αποκατάσταση των ζημιών.Μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι σήμερα έχει απαγορευτεί η διέλευση των λεωφορείων στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, κυρίως εξαιτίας καθίζησης στο δρόμο μετά τον Α.Σ. Ζαγοράς, που είχε αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο δρόμος κατά 50 εκατοστά, αλλά και άλλων προβλημάτων όπως καθιζήσεις σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου και πτώσεις δένδρων.

 

Βομβαρδισμένο

Χωρίς λεωφορεία ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι σήμερα έχει απαγορευτεί η διέλευση των λεωφορείων στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, κυρίως εξαιτίας καθίζησης στο δρόμο μετά τον Α.Σ. Ζαγοράς, που είχε αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο δρόμος κατά 50 εκατοστά, αλλά και άλλων προβλημάτων όπως καθιζήσεις σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου και πτώσεις δένδρων.

Βομβαρδισμένο

 

 

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^