Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Στο Λογιστήριο του Κράτους τα λεφτά για πετρέλαιο 2015

Αύριο αναμένεται η εκταμίευση

Στο Λογιστήριο του Κράτους τα λεφτά για πετρέλαιο 2015
22.02.2018 | 16:33
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου η λίστα με τους δικαιούχους της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο του 2015, προκειμένου να γίνει ο τελευταίος έλεγχος και να «φύγει» η εντολή πληρωμής προς τις τράπεζες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews από τους αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών.
Στην πληρωμή θα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά λίστα µε 13.000 δικαιούχους παραγωγούς, που «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014.Στην πληρωμή θα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά λίστα µε 13.000 δικαιούχους παραγωγούς, που «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, από το πρωί της Παρασκευής θα μπορούν οι τράπεζες να κάνουν τη μεταφορά των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του ποσού που αφορά την πληρωμή του αγροτικού πετρελαίου για το 2015 ανέρχεται περί τα 42 εκατ. ευρώ και οφείλεται στο γεγονός ότι αφενός ο συντελεστής -βάσει σχετικής απόφασης- έχει μειωθεί στο 0,097 για το εν λόγω έτος (ήταν στο 0,264 για το 2014 και στο 0,230 για το 2015) και αφετέρου η επιστροφή του ειδικού φόρου αφορά 9 μήνες και όχι ολόκληρο το έτος, δεδομένου ότι από 1η Οκτωβρίου 2016 και μετά καταργήθηκε µε το νόμο 4336/2015.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι επειδή έχουν προηγηθεί οι συμψηφισμοί, τα τελικά ποσά ενδέχεται να είναι τα μισά.

Εν τω μεταξύ, στην εν λόγω πληρωμή θα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά λίστα µε 13.000 δικαιούχους παραγωγούς, που απέστειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε δεύτερη φάση, οι οποίοι «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014 (ΟΣΔΕ 2015). Όπως ξεκαθαρίζουν από το υπουργείο, πρόκειται για ένα συμπληρωματικό αρχείο δικαιούχων, που δεν έχει να κάνει με υπόλοιπα σε όλους τους παραγωγούς για εκείνο το έτος.

Κάθε παραγωγός μπορεί να μπει στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να δει τα ποσά που δικαιούται

agronews.gr

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
IEK Όμηρος
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Δήμος Τεμπών - go Tempi
Master Εφαρμοσμένη Οικονομική - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σύγχρονη Ζωή - Viral: H συγκλονιστική φωτογραφία που αποτυπώνει την προσπάθεια των ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί μέσω εξωσωματικής
Χιλιοειπωμένη αυτή η φράση μα και τόσο ακριβής. Μια εικόνα μπορεί να κρύβει μέσα της χίλιες λέξεις   Viral: H συγκλονιστική φωτογραφία που αποτυπώνει την προσπάθεια των ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί μέσω εξωσωματικής
kayak
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^