Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ζητούν ενημέρωση για τη καύση σκουπιδιών - Μπέος: ο Δ.Βόλου φροντίζει για την υγεία των πολιτών

Η επιτροπή αγώνα πολιτών απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Δήμο

13.02.2018 | 15:50

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Βόλου απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου για το θέμα της καύσης σκουπιδιών και της δημόσιας υγείας.Η Επιτροπή Αγώνα Βόλου με επιστολή της ζητά δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ μετά και τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία. Τονίζει ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός σε οποιονδήποτε φορέα ή πολίτη αυτής της πόλης. Στην ίδια επιστολή ζητούν απο την δημοτική αρχή τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για τα προβλήματα στη δημόσια υγεία που προκαλεί η καύση σκουπιδιών.
Ο αιρετός δήμαρχος Βόλου απαντώντας στην αναφορά των μελών της επιτροπής ξεκαθάρισε πως η ενημέρωση για την οποία δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή σε πρόσσφατο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει με την βοήθεια επιστημονικών φορέων που θα συμτέχουν στην ευρέια συζήτηση για το θέμα.

Η επιστολή:
Κε Δήμαρχε, τα όσα πλέον έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τον ύψιστο κίνδυνο που διατρέχει η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό σε οποιονδήποτε φορέα ή πολίτη αυτής της πόλης. Πιστεύουμε ως πολίτες ότι στην κορυφή αυτού του αγώνα, που έχει στόχο την απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών από τις βιομηχανίες της περιοχής πρέπει να είναι η Δημοτική Αρχή με τη συνδρομή όλων μας.
Αυτό μπορεί να γίνει με ένα δημοψήφισμα που προβλέπει ο νόμος (άρθρο 216), το αποτέλεσμα του οποίου δεν θα έχει κανένα νομικό ή ηθικό δικαίωμα να αγνοήσει η ΑΓΕΤ ή όποια άλλη βιομηχανία ακολουθεί. Ένα τέτοιο δημοψήφισμα μόνο ο Δήμος μπορεί να το διοργανώσει, ώστε να είναι έγκυρο.
Επιπλέον, έχετε από το Νοέμβριο δεσμευτεί ότι θα συγκαλέσετε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή ακόμα καλύτερα θα διοργανώσετε μία ανοιχτή εκδήλωση προκειμένου να συζητηθεί αυτό το κυρίαρχο και ζωτικής σημασίας θέμα. Οι 80 ημέρες που πέρασαν απραξίας και μη ανάληψης οποιασδήποτε σχετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους σας μας ανησυχεί ιδιαιτέρως. Τις τελευταίες 15 ημέρες καθημερινά ως Επιτροπή Πολιτών σας ζητούμε  μέσω τηλεφωνικών επαφών μία συνάντηση, προκειμένου να συμβάλλουμε στην προετοιμασία αυτής της αναμενόμενης συνεδρίασης, ή της ανοιχτής εκδήλωσης, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της και η ευρύτατη συναίνεση, που απαιτείται για την επιτυχία των εργασιών της.
Αναγκαζόμαστε λοιπόν να  απευθυνθούμε σε εσάς με δημόσια ανοιχτή επιστολή πιστεύοντας ότι θα αντιληφθείτε την αναγκαιότητα, όχι μόνο να βαδίσουμε ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα αλλά και να βρεθείτε στην κορυφή του, να ηγηθείτε αυτού.
Δεν έχουμε το χρόνο να περιμένουμε την επόμενη Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές σε ενάμιση χρόνο. Ένα τέτοιο χρονικό διάστημα θα προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο έμψυχο δυναμικό της πόλης μας όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον. Έτσι τη λύση δεν την συνδέουμε με καμία πολιτική ή κομματική ή εκλογική σκοπιμότητα.
Οι 3.000 υπογραφές που συνοδεύουν αυτή την ανοιχτή επιστολή αντιπροσωπεύουν πολίτες όλων των ιδεολογιών και πολιτικών τοποθετήσεων.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^