Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Συνελήφθη άνδρας που κακοποιούσε μέχρι θανάτου κατσίκες μέσα στη στάνη του

Λευκοχώρι Αρκαδίας

16.01.2018 | 13:31


Στη σύλληψη ενός άνδρα που είναι ιδιοκτήτης μια στάνης στο Λευκοχώρι Αρκαδίας (Δήμος Γορτυνίας) μέσα στην οποία έχουν βρει τον θάνατο – πιθανότατα και από την ασιτία – κατσίκες του προχώρησαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τροπαίων μετά την καταγγελία που κατέθεσε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου ο Γιώργος Ζαφειράκης, που είναι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης.

Ο κ. Ζαφειράκης, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, ενημερώθηκε την ίδια μέρα από κάτοικο του Λευκοχωρίου για την κατάσταση εκεί. Ο αυτόπτης μάρτυρας του εξήγησε - αφού του έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες - πως εδώ και 10 μέρες μέσα στη στάνη κείτονται νεκρά δύο νεαρά κατσικάκια και μια ενήλικη σκελετωμένη κατσίκα, ενώ και τα υπόλοιπα ζώα (κατσίκες, κατσικάκια και πρόβατα) που έχουν επιβιώσει, ζουν μέσα στις λάσπες χωρίς τροφή, και από την ασιτία, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το ένα εξ αυτών το φωτογράφισε ενώ μασούσε και το πλαστικό μιας ομπρέλας.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων εντοπίστηκε στο καφενείο του χωριού χθες και συνελήφθη εντούτοις στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ζαφειράκη ο δράστης ισχυρίστηκε ότι έχει τρεχάματα με τους άγνωστους γονείς του, ότι τα κατσικάκια πέθαναν στη γέννα γιατί ο ίδιος χρωστούσε στον κτηνίατρο και γι’ αυτό δεν τον κάλεσε να ξεγεννήσει την κατσίκα του, αν είναι οφθαλμοφανές ότι δεν πρόκειται για κατσικάκια νεογέννητα αλλά λίγο μεγαλύτερα.

Ο κ. Ζαφειράκης μας εξήγησε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, τα πτώματα μέχρι και χθες βρίσκονταν διάσπαρτα στη στάνη και ο ιδιοκτήτης και βασανιστής των ζώων δεν είχε μεριμνήσει ούτε για την ταφή τους αν και ισχυρίζεται πως τα αγαπάει.

ΠΗΓΗ: Zoosos.gr, thetoc.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^