Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Απέχουν τη Δευτέρα οι δικηγόροι Λάρισας λόγω διαμεσολάβησης

Συνεχείς επαφές με εκπροσώπους κομμάτων

12.01.2018 | 19:16

Το ΔΣ του Δ.Σ. Λάρισας που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποχή των Δικηγόρων Λάρισας, τη Δευτέρα 15.01.2018, ως αντίδραση στην επικείμενη ψήφιση του Ν/Σ επί της Διαμεσολάβησης.

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε ο ΔΣΛ, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην οποία συμμετείχε και η Πρόεδρος του Δ.Σ.Λάρισας κ. Μπασδέκη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Αθηνών κ. Βερβεσό, επισκέφτηκαν χθες 11.01.2018 τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις της Ολομέλειας, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, τη δυσαρέσκεια τους για την προχειρότητα με την οποία καταρτίστηκε το Νομοσχέδιο και για τη σπουδή με την οποία εισάγεται αυτό προς ψήφιση. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ των θέσεων των Δικηγορικών Συλλόγων και δήλωσε οτι είναι αντίθετος με την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, διότι, όπως ανέφερε, αυτή είναι αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Δ.Σ.Λάρισας συναντήθηκε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Σταμάτη, Καραγκούνη και Κέλλα οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ των θέσεων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Τέλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ.Λ. συναντήθηκε και με τον βουλευτή κ. Λάππα ο οποίος δήλωσε οτι είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης, αλλά υποσχέθηκε οτι θα προσπαθήσει για ορισμένες τροποποιήσεις του Νόμου.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^