Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Με νέο κανονισμό εγγραφή ποικιλιών βαμβακιού στον Εθνικό Κατάλογο

Συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη

10.01.2018 | 16:11

Ωριμάζουν οι συνθήκες προκειμένου να αλλάξει ο τεχνικός κανονισμός εγγραφής ποικιλιών βάμβακος στον Εθνικό Κατάλογο. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποίησε στην πλατεία Βάθη το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού. Οι αλλαγές θα κάνουν το πλαίσιο πιο ορθολογικό, δηλώνουν σχετικά στο AgroNews από το γραφείο του υφυπουργού.


Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των σχετική αρμοδιοτήτων από τον Θεσσαλό υφυπουργό με εκπροσώπους του κλάδου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν κι άλλες στην πορεία έως ότου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ανανέωση του απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου που διέπει την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού.

«Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τον υφυπουργό για την κατάσταση του κλάδου και της αγοράς πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβολή της χρήσης πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, με χαμηλό κόστος αγοράς για τον παραγωγό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, σημειώθηκε «ότι η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων αποτελεί το καλύτερο «διαβατήριο» για τις σοβαρές αγορές του εξωτερικού».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός επεσήμανε «τη σημασία ύπαρξης υγιούς και πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού ως εφόδιο για τον σύγχρονο αγρότη καθώς και το σημαντικό όφελος της σποροπαραγωγής στην Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση για την συνάντηση του υφυπουργού ΑΑ&Τ Β. Κόκκαλη με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού

Με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, ο Υφυπουργός ΑΑ&Τ κ. Βασίλειος Κόκκαλης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Θύμης Ευθυμιάδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ανδριώτης, το Μέλος κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Ευάγγελος Ζαγγίλης.

Συμμετείχαν επίσης η Γενική Διευθύντρια Γεωργίας κ. Γεωργία Κωστοπούλου, η Διευθύντρια Πολλαπλασιαστικού Υλικού Καλλιεργούμενων Φυτικών Ειδών και Φυτογενετικών Πόρων κ. Ευαγγελία Κούρεντα και υπάλληλοι της Διεύθυνσης.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για την κατάσταση του κλάδου και της αγοράς πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβολή της χρήσης πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, με χαμηλό κόστος αγοράς για τον παραγωγό.

Σημειώθηκε δε ότι η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων αποτελεί το καλύτερο «διαβατήριο» για τις σοβαρές αγορές του εξωτερικού.

Ο Υφυπουργός επεσήμανε τη σημασία ύπαρξης υγιούς και πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού ως εφόδιο για τον σύγχρονο αγρότη καθώς και το σημαντικό όφελος της σποροπαραγωγής στην Ελλάδα.

Ο κ. Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου η αξιοποίηση των ελληνικών ποικιλιών και κάλεσε το Σύνδεσμο σε συνεργασία προς όφελος του πρωτογενούς τομέα της χώρας.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^