Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου μέχρι τέλος του έτους στους αγρότες

Κοντά σε συμφωνία με θεσμούς για κατάργηση του φόρου στο κρασί - δεν τίθεται θέμα φορολόγησης τσίπουρου

03.12.2017 | 10:35

 Προσπάθεια για να πληρωθεί η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου του 2015 στους αγρότες μέχρι το τέλος της χρονιάς καταβάλλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ήδη έχει βρει κοινό τόπο για το θέμα σε συνεννόηση με τους θεσμούς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thessaliatv.gr.

 Ακόμη στις διπαραγματεύσεις με τους θεσμούς ο κ. Χουλιαράκης έχει επωμιστεί και το θέμα της κατάργησης του φόρου στο κρασί. Οι δανειστές θέτουν όρους για μείωση, όχι για κατάργηση, αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι το μέτρο είναι ατελέσφορο δημοσιονομικά, αφού υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων από το ΦΠΑ, λόγω της γιγαντιαίας εξάπλωσης του χύμα αφορολόγητου κρασιού, μετά την επιβολή του φόρου.

 Αυτός είναι και ο λόγος που το οικονομικό επιτελείο δεν θέλει να επιβάλλει φόρο και στο τσίπουρο αν και δέχεται πιέσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί κάτι τέτοιο θα γιγαντώσει την κυκλοφορία του χύμα και αφορολόγητου μαύρου τσίπουρου, κατά ανάλογο τρόπο με αυτό που συνέβη με το κρασί...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^