Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Μαγνησία: Η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων δεν διαθέτει μελέτη πυροπροστασίας

Μόλις πέντε μονάδες από τις 74 διαθέτουν μελέτη πυροπροστασίας

17.11.2017 | 17:40

Οι διαδικασίες αυτές ανέδειξαν ότι μόνο πέντε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 74 που υπάρχουν στο νομό, διαθέτουν μελέτη πυροπροστασίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 7 που Π.Δ. 71/88», επισημαίνει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Κατόπιν αυτού, η υπηρεσία παρείχε κατευθύνσεις στους διευθυντές των σχολείων, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες δραστηριοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, στην αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται οι σχολικές μονάδες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές διατάξεις.
Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι διευθυντές των σχολείων είναι τρεις:
1. Ειδικός έλεγχος κάθε σχολικής μονάδας, ώστε ο εξοπλισμός, τα μέσα και η δομή, να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της νομοθεσίας (Π.Δ. 71/88 και της Πυρ. Διάτ. 16/2015 ΦΕΚ 2326 Β’ περί μέτρων και μέσων πυροπροστασίας εκπαιδευτηρίων.
2. Οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις και η προμήθεια εξοπλισμού (αν απαιτείται) για τον ίδιο λόγο.
3. Η σύνταξη κατάλληλης μελέτης και η υποβολή της στις αρμόδιες Πυροσβεστικές Αρχές, προς έκδοση σχετικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας.
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι όλα τα σχολεία διαθέτουν συστήματα τοπικής κατάσβεσης, κυρίως φορητά (πυροσβεστήρες) και επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς για την παροχή άμεσης βοήθειας, με πρωταρχικό τους μέλημα την ασφάλεια των μαθητών.
Επιπλέον συνεργάζεται άψογα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την επιμόρφωση των καθηγητών για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, για την οποία εκφράζει άλλη μια φορά την ικανοποίησή της.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^