Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Πεδίο έντασης για δεύτερη μέρα το Δημαρχείο Βόλου

Πεισματική άρνηση της δημοτικής αρχής να δώσει τον λόγο σε πολίτες

14.11.2017 | 20:18

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η δημοτική αρχή Βόλου αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στην Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, μέλη της οποίας παραβρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση για τον σκοπό αυτό.

Πριν από τη συνεδρίαση, θέση στο ακροατήριο είχαν πάρει περίπου 70 άτομα της Επιτροπής και με την έναρξη της διαδικασίας εκπρόσωπός τους ζήτησε να τους δοθεί ο λόγος προκειμένου να διατυπώσουν το αίτημά τους.

Με την επίμονη άρνησή του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς πυροδότησε για μία ακόμη φορά το κλίμα, ενώ οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν φραστική επίθεση από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκη από τη δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα των πολιτών λέγοντας: «Όταν έρχονται “φαντάροι” τους ακούτε. Όταν έρχονται πολίτες, όχι.

Ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου προέτρεψε τον Γ. Μουλά να δεχθεί την παρέμβαση των πολιτών, όμως εκείνος ακούστηκε να λέει: “Όχι, κανένας διάλογος μαζί τους”.

Πεδίο

 

Το μέλος της Επιτροπής Στέλιος Λημνιός πλησίασε στην έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να θέσει εκ νέου το αίτημα και τότε ο Γ. Μουλάς διέκοψε τη συνεδρίαση, όπως είχε κάνει και χθες και μάλιστα τρεις φορές.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο Γ. Μουλάς επιχείρησε να ρίξει τους τόνους καλώντας τα μέλη της Επιτροπής να υποβάλουν γραπτώς το αίτημά τους προκειμένου να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και να προγραμματιστεί ειδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που τους απασχολεί εντός τριάντα ημερών.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση τους για τη στάση της δημοτικής αρχής, ενώ ζήτησαν να αποσύρει ο Γ. Μουλάς τις μηνύσεις σε βάρος του Μ. Βαξεβανόπουλου και του Στ. Λημνιού.

Πεδίο

ΟΙ δυο πλευρές αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις με στελέχη της πλειοψηφίας να προπηλακίζουν τα μέλη της Επιτροπής.

Ο Αχ. Μπέος λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με μέλος της Επιτροπής που αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα μιλάει και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έσπευσαν να τον συγκρατήσουν προκειμένου να αποφευχθεί ο καυγάς, ενώ φώναζαν ότι “δήμαρχος είναι ο Μπέος”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από τη συνεδρίαση αποχώρησε η παράταξη Πατσιαντά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

e-thessalia.gr

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^